Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

İletişim Başkanlığı ve Türkiye, Yunanistan’da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' Paneli Düzenledi

Yunanistan’da düzenlenen 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' paneline Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, akademisyenler ve gazeteciler katıldı. Panelde küresel değişikliklere vurgu yapılırken, uluslararası iş birliği ve değişim gerekliliği ön plana çıktı.

Yayınlama: 11.03.2025 - 17:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 60
Paylaş:

İletişim Başkanlığı ve Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği, Yunanistan'ın başkenti Atina'da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' başlıklı paneli düzenledi. Panelde, dünyanın karmaşık krizlerle başa çıkabilmesi için uluslararası iş birliği ve sistemin değişmesi vurgulandı. Türkiye'nin değişim ve adalet vurgusu panelde dikkat çekti.

İletişim Başkanlığı ve Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği, Yunanistan'ın başkenti Atina'da "Stratcom Public Forum: Daha Adil Bir Dünya Mümkün (A Fairer World is Possible)" başlıklı panel düzenledi.

ANKARA (İGFA) - Yunanistan’da “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” paneli düzenlendi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, akademisyenler, gazeteciler ile çok sayıda davetlinin katıldığı panel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un video mesajıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Erciyes, önemli küresel değişikliklerin yaşandığı bir dönemde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinliğin açılış konuşmasını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İletişim Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Büyükelçi Erciyes, dünyanın pandemiden iklim krizi, silahlı çatışmalar, savaş, terörizm, ekonomik eşitsizlik ve insani felaketlere kadar kompleks yapılı bir dizi krizden geçtiğine dikkati çekerek bu durumun, hiçbir ulusun ne kadar güçlü olursa olsun bu sorunlarla tek başına başa çıkamayacağını ortaya koyduğunu kaydetti. Uluslararası iş birliği, karşılıklı saygı ve dayanışmanın gerekliliğini vurgulayan Erciyes, daha kapsayıcı ve efektif olabilmesi için uluslararası sistemin değişmesi gerektiğini ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi'nin mevcut yapısının bugünün dünyasındaki jeopolitik ve ekonomik gerçeklikleri yansıtmadığını ifade eden Erciyes, son dönemde yaşanan krizlerin, BM Güvenlik Konseyi'nin mevcut yapısıyla çoğu zaman, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu zamanda kararlı bir eylemde bulunamadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Erciyes, Ukrayna, Gazze ve Suriye meselelerinde Konsey'in tanık olunan paralize hâlinin reformun zaruriyetini ortaya koyduğunu belirterek "Türkiye, daha demokratik, temsiliyetçi, şeffaf ve hesap verebilir bir Güvenlik Konseyi tasavvur ediyor." diye konuştu.

En acil çözülmesi gereken sorunlardan birinin önemli küresel eylemleri engelleyen veto meselesi olduğunu dile getiren Erciyes, "Dünya beşten büyüktür" prensibi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reformun açık bir savunucusu olduğunu vurguladı.

Erciyes, "Daha Adil Bir Dünya" vizyonunun özellikle daha adil ve eşitlikçi bir uluslararası düzen arayışındaki gelişmekte olan ülkeler arasında yankı bulduğuna işaret ederek "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kitabında ifade ettiği gibi güçlünün haklı olduğundan çok, haklının güçlü olduğu bir sistem için çabalamalıyız." dedi.

Daha adil bir dünya arayışının etik bir görev olduğunu kaydeden Erciyes, kararlı, iş birliği ve birlik içinde hareket edilmesi hâlinde bunun ulaşılabilir bir hedef olduğunu kaydetti.

Etkinlik çerçevesinde, Türkiye Yüzyılı Fotoğraf Sergisi de katılımcıların ziyaretine sunuldu.

İkinci oturumun sonunda ise ünlü Türk ressam Devrim Erbil'in hayatını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı.

Panelde, Türkiye'nin daha demokratik bir BM Güvenlik Konseyi tasarladığı ve veto meselesinin çözümünün aciliyeti vurgulandı. Çağatay Erciyes, güçlünün haklı olmaktan ziyade haklının güçlü olduğu bir dünya için çaba gerektiğini belirtti. 'Daha Adil Bir Dünya' vizyonu, uluslararası düzende eşitlik arayışını desteklemekte. Etkinlik kapsamında Türkiye Yüzyılı Fotoğraf Sergisi ve Devrim Erbil belgesel gösterimi de katılımcılara sunuldu.

# Çağatay Erciyes # Daha Adil Bir Dünya Mümkün # İletişim Başkanlığı
Son Haberler

İş Bankası’nın “Çiftçilerin Gücüne Güç Katan İmeceKart” Kampanyasında Traktörler Sahiplerini Buldu

08.09.2026 - 13:23

Sigortam.net, DASK’taki Değişiklikleri Yorumladı

08.09.2026 - 13:06

Çorum'da Belediyeden 7,7 Milyon Liralık Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 12:00

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

08.09.2026 - 11:58

Vegan Beslenmede Kritik Nokta: Eksileni Doğru Tamamlamak

08.09.2026 - 11:57

Çocuklar Bu Fuarı Çok Sevdi

08.09.2026 - 11:54

Sabancı Vakfı 17. Sezon Fark Yaratanı Yaz Güvendi Doğa Koruma Çalışmalarını Sanatla Buluşturuyor

08.09.2026 - 11:54

Mersin’de Sürdürülebilir Ulaşımın Yeni Gücü: Elektrikli Otobüsler

08.09.2026 - 11:46

Moxy İzmir Kapılarını Açıyor

08.09.2026 - 11:28

1,5 Milyar Dolarlık Hedefi Aşan Maden İhracatçıları Özbekistan’a Çıkarma Yapıyor

08.09.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel