Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İletişim Başkanlığı'ndan ABD'ye ait uçaklarla gerçekleştirilecek eğitimlere açıklama

İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin hava sahasında, Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) ait uçaklarla gerçekleştirilecek havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör eğitimlerinin önceden planlandığını ve son dönemde bölgede yaşanan gelişmelerle bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi. ABD uçakları, İncirlik'e inmeden önce Türk savaş uçaklarıyla entegre olarak eğitim almakta ve burada Türk Hava Kuvvetleriyle koordineli olarak ek eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, 'Bu kapsamda bahse k

Yayınlama: 17.04.2024 - 14:42 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 40
Paylaş:

İletişim Başkanlığı'ndan ABD'ye ait uçaklarla gerçekleştirilecek eğitimlere açıklama! Türkiye'nin hava sahasında ABD'ye ait uçaklarla planlanan eğitim faaliyetleriyle ilgili detaylar!

İletişim Başkanlığı, ABD’ye ait uçaklarla havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör eğitimlerine yönelik açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin hava sahasında, Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) ait uçaklarla gerçekleştirilecek havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör eğitimlerinin önceden planlandığını ve son dönemde bölgede yaşanan gelişmelerle bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 ve 17 Nisan tarihlerinde İncirlik Hava Üssü sahasında Türk F-16’ları eşliğinde ABD’ye ait uçaklarla gerçekleştirilecek havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör eğitimleri, müttefik iki ülke arasında çok daha önce planlandığının altı çizildi. ABD Avrupa Komutanlığı tarafından yapılan açıklamadan da görüleceği üzere, iki ABD Hava Kuvvetleri B-1B Lancer'ının Bomber Task Force 24-2 kapsamında rutin bir eğitim misyonunun parçası olarak 15 Nisan 2024 tarihinde İspanya'nın Morón Hava Üssü'ndeki konuşlandırılmış konumlarından Türkiye İncirlik Hava Üssü'ne uçtuğu bildirildiği kaydedildi.

ABD uçakları, İncirlik'e inmeden önce Türk savaş uçaklarıyla entegre olarak eğitim almakta ve burada Türk Hava Kuvvetleriyle koordineli olarak ek eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, "Bu kapsamda bahse konu rutin eğitim faaliyetlerinin son dönemde bölgemizde meydana gelen gelişmelerle bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

İletişim Başkanlığı'nın yayınladığı açıklama ile Türkiye'nin hava sahasında ABD'ye ait uçaklarla gerçekleştirilecek havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör eğitimleri hakkında net bir bilgilendirme yapılmıştır. ABD uçakları ile Türk savaş uçaklarının entegrasyonu ve eş zamanlı yapılan eğitim faaliyetleri, müttefik iki ülkenin iş birliği ve koordinasyonunu vurgulamaktadır. Öte yandan, İletişim Başkanlığı'nın açıklaması, bölgede yaşanan son dönemdeki gelişmelerin söz konusu eğitimlerle herhangi bir ilgisinin olmadığını da özellikle belirtmektedir.

# İletişim Başkanlığı # havada yakıt ikmali # Müşterek Taarruz Kontrolör eğitimleri
Son Haberler

Kruvaziyerde Yatırımlar Denizden Karaya Genişliyor

11.09.2026 - 16:41

Bakan Ersoy Sektörü Dinledi, Kentin Turizm Gündemi Masaya Yatırıldı

11.09.2026 - 16:30

Tamamen Elektrikli MINI Countryman, Yenilenen Tasarım Paketiyle MINI Online Store’da

11.09.2026 - 16:27

Botoks Artık Tutmuyorsa Nedeni İlaç Olmayabilir!

11.09.2026 - 16:09

Divan Grubu Oteller ve Ziyafet Birimleri Genel Müdür Yardımcısı Uygar Koçaş Oldu

11.09.2026 - 15:54

Akhisar’da 30 Yıllık Sorun Çözüme Kavuşuyor

11.09.2026 - 15:36

Kopya İntiharlara Dikkat!

11.09.2026 - 15:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de 26 Projenin Açılışını Gerçekleştirdi

11.09.2026 - 15:11

TÜİK Açıkladı: İhracat ve İthalatta Büyük İşletmeler Öne Çıktı

11.09.2026 - 15:05

Sodexo Türkiye’de Transformasyon Direktörlüğü’ne Onur Akyol Getirildi

11.09.2026 - 14:36
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel