Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İnternet Abone Sayısı Türkiye'de 94 Milyonu Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de 2024 yılı birinci çeyreğinde internet abone sayısının 94,2 milyona ulaştığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, fiber internet abone sayısının 7 milyona çıkarak yüzde 8 artış sağladığını belirtti.

Yayınlama: 31.07.2024 - 15:39 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 51
Paylaş:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de internet abone sayısı rekor bir seviyeye ulaştı. 94,2 milyon aboneye ulaşan Türkiye, fiber internet abone sayısında da önemli bir artış yakaladı. Detaylar haberimizde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı birinci çeyreğinde toplam mobil hat sayısının yaklaşık 93 milyona ulaştığını kaydederek yüzde 92’sinin 4.5G teknolojisini tercih ettiğini bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayınlanan 2024 yılı birinci çeyreğine ilişkin Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu’nu değerlendirdi. 2024 yılı birinci çeyreğinde BTK tarafından yetkilendirilen 455 şirket ve 834 yetki belgesi bulunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Türk Telekom ve diğer işletmecilerin net satış gelirlerinin yaklaşık 76,5 milyar lira olduğunu bildirerek, “Ülkemizde halihazırda toplam 8 adet de yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı bulunuyor. Söz konusu elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları Mart 2024 sonu itibarıyla 7,6 milyon elektronik imza ve 994 bin mobil imza olmak üzere toplam 8,56 milyon elektronik sertifika oluşturdu.” dedi.

“85,6 MİLYON VATANDAŞ 4.5G KULLANICISI”

2024 yılı başı itibariyle mobil hat sayısının yaklaşık 93 milyona, mobil abone yaygınlığının da yaklaşık yüzde 108,8’e çıktığını kaydeden Uraloğlu, “Mobil abonesi olan 85,6 milyon vatandaşımız, 2016 yılında hizmete başlayan 4,5G aboneliğini tercih etti. 4,5G hizmetinin toplam abonelerin yüzde 92’sini oluşturduğunu görüyoruz. Makineler arası iletişim abone sayısı ise neredeyse 10 milyona ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, 2024 başı itibariyle taşınan toplam mobil numara sayısının 179,7 milyonu geçtiğini kaydederek, yılın birinci çeyreğinde ise önceki üç aylık döneme göre yüzde 21 oranında azalma ile 2 milyon 358 bin 139 numara taşıma işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı. Uraloğlu, “Sabit hatlarda numara taşınabilirliği uygulamasının başladığı 10 Eylül 2009 tarihinden 31 Mart 2024 tarihine kadar toplam 2 milyon 652 bin 155 adet numara taşıma işlemi gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.

FİBER İNTERNET ABONE SAYISI 7 MİLYON

Bakan Uraloğlu, internet abone sayıları hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, 74,4 milyonu mobil internet olmak üzere, toplam genişbant internet abone sayısının 85 milyondan fazla olan Türkiye nüfusunu yüzde 10 aşarak 94,2 milyona ulaştığının altını çizdi. Uraloğlu, “2024 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 civarında artışla 568 bin kilometre fiber altyapıya, fiber internet abone sayısında ise 7 milyona ulaştık.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun verilerine göre, Türkiye'de internet kullanımı her geçen gün artıyor. 2024 yılında toplam 94,2 milyon internet abonesine ulaşan ülkemizde, özellikle fiber internet aboneliği popülerliğini koruyor. Genişbant internet aboneleri sayısının 85 milyonu aşması da dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Türkiye'nin dijital altyapısındaki bu ivmeli artış, sektörün geleceği açısından olumlu sinyaller veriyor.

# Ulaştırma ve Altyapı Bakanı # internet aboneleri # fiber internet
Son Haberler

Matlı Şirketler Grubu Keskinoğlu ve Yörsan’la Foodist İstanbul’da Sektör Profesyonelleriyle Buluştu

08.09.2026 - 13:56

TMB Başkanı M. Erdal Eren: “OVP, Sektörümüz Açısından Önemli Bir Yol Haritası Sunuyor”

08.09.2026 - 13:52

STM’den Üç Kıtada Millî Teknoloji

08.09.2026 - 13:29

İş Bankası’nın “Çiftçilerin Gücüne Güç Katan İmeceKart” Kampanyasında Traktörler Sahiplerini Buldu

08.09.2026 - 13:23

Sigortam.net, DASK’taki Değişiklikleri Yorumladı

08.09.2026 - 13:06

Çorum'da Belediyeden 7,7 Milyon Liralık Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 12:00

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

08.09.2026 - 11:58

Vegan Beslenmede Kritik Nokta: Eksileni Doğru Tamamlamak

08.09.2026 - 11:57

Çocuklar Bu Fuarı Çok Sevdi

08.09.2026 - 11:54

Sabancı Vakfı 17. Sezon Fark Yaratanı Yaz Güvendi Doğa Koruma Çalışmalarını Sanatla Buluşturuyor

08.09.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel