Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İpsala'da Tarihi Karar: Enez Caddesi Artık Dr. Sadık Ahmet Caddesi Olacak

İpsala Belediyesi tarafından alınan kararla, Bayrambey Mahallesi'nde bulunan Enez Caddesi'nin adı, Yunanistan Türk Azınlığı lideri Dr. Sadık Ahmet'e ithaf edilerek Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilecek.

Yayınlama: 09.07.2024 - 10:43 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 52
Paylaş:

İpsala Belediyesi tarafından alınan tarihi bir kararla, Enez Caddesi'nin adı Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştiriliyor. İpsala'nın tarihine önemli bir dokunuş olan bu karar, Yunanistan Türk Azınlığı lideri Dr. Sadık Ahmet'in anısını yaşatacak.

İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin ismi  Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilecek.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Yunanistan Türk Azınlığı liderlerinden Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.

AK Parti grubunun teklifi üzerine söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “Türkiye'nin birçok ilinde cadde, sokak ve okullara ismi verilen Yunanistan'daki soydaşlarımızın lideri Dr. Sadık Ahmet'e yakışır İlçemizin en iyi caddenin ismini vermeliyiz. Burasıda Enez Caddesi “diye konuştu.

Daha sonra Meclis gruplarının dilek ve önerileri görüşüldü. Meclise verilen aranın ardından tüm Meclis üyelerinin oylarıyla Enez Caddesinin isminin Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman oylamanın ardından yaptığı konuşmada, özellikle CHP grubuna desteklerinden dolayı teşekkür ederek, 24 Temmuz'da Dr. Sadık Ahmet'in ölüm yıldönümünde İpsala'da Cadde isminin değiştirilmesi için tören düzenleneceğini açıkladı.

İpsala Belediyesi'nin aldığı bu önemli kararla, Enez Caddesi artık Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak anılacak. Bu adım, Türkiye'deki soydaşlarımızın lideri Dr. Sadık Ahmet'e verilen değeri gösteriyor. Ayrıca, kararın oy birliğiyle kabul edilmesi ise toplumun bu tarihi adıma destek olduğunu gösteriyor. İpsala'da gerçekleştirilecek olan tören ise, Dr. Sadık Ahmet'in anısını canlı tutacak ve mahalleye tarihi bir değer katacak.

# İpsala # Enez Caddesi # Dr. Sadık Ahmet Caddesi
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel