Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İpsala'dan Avcılara Acil Çağrı: Işıklı Avlanmaya Yüksek Cezalar Geliyor!

İpsala'da ördek avcılarının yüksek menzilli ışıklarla avlanması tepki çekiyor. Dernek başkanı, bu yöntemin ciddi yaptırımları olduğunu ve avcılık faaliyetlerinin süresiz iptaline yol açabileceğini vurguladı.

Yayınlama: 26.12.2025 - 12:09 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 105
Paylaş:

İpsala, doğal güzellikleri ve zengin yaban hayatıyla öne çıkan bölgelerimizden biri. Ancak son dönemde, bölgedeki ördek avcılarının yüksek menzilli fener ve projektörlerle avlanma yöntemleri endişe yaratıyor. İpsala Avcıları Amatör Balıkçıları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Zafer Doğan, bu uygulamanın sadece etik dışı olmadığını, aynı zamanda ciddi yasal sonuçları olduğunu vurguladı. Işıkla avlanmanın avcılık faaliyetlerinin süresiz iptaline kadar varan yaptırımları beraberinde getirebileceği uyarısıyla, tüm avcılar doğaya ve kurallara saygılı olmaya davet edildi. Sürdürülebilir avcılığın geleceği için bu kritik mesajı kaçırmayın ve bölgedeki son gelişmeleri öğrenin.

İpsala’da ördek avcıları, yüksek menzilli fener ve projektörlerle avlanıyor. Ancak İpsala Avcıları Amatör Balıkçıları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Zafer Doğan, bu uygulamanın hem yanlış hem de cezai yaptırımı bulunan bir yöntem olduğunu vurguladı.

Başkan Doğan, ışıkla avlanmanın avcılık kabahatleri arasında yer aldığını ve tespit edilmesi durumunda avcılık faaliyetlerinin süresiz iptaline kadar yaptırımların uygulanabileceğini hatırlattı. Sürdürülebilir avcılık için hassas ve duyarlı olma mecburiyetinde olduklarını dile getiren Başkan Doğan açıklamasında, doğanın korunması ve avcılığın geleceği için kurallara uyulması gerektiğini kaydetti. Avcılara doğaya saygılı ve kurallara uygun davranmaları yönünde çağrı yapan Doğan, sürdürülebilir avcılığın önemine dikkat çekti.

İpsala'da, doğal yaşamın korunması adına önemli bir uyarı geldi. Bölgede yaygınlaşan yüksek menzilli fener ve projektörlerle ördek avcılığına karşı İpsala Avcıları Amatör Balıkçıları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Zafer Doğan sert bir dille tepki gösterdi. Doğan, bu tür avlanma yöntemlerinin yasa dışı olduğunu ve avcılık kabahatleri arasında yer aldığını belirtti. Işıkla avlanmanın tespiti halinde, avcılık izinlerinin süresiz olarak iptal edilmesine kadar varan ağır cezai yaptırımların uygulanabileceğini hatırlattı. Açıklamalarında sürdürülebilir avcılığın önemine vurgu yapan Başkan Doğan, avcılara doğaya saygılı, etik kurallara ve yasalara uygun hareket etmeleri yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, İpsala'daki yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için kritik bir adım olarak görülüyor.

Son Haberler

İspanya Süper Kupası İstanbul’a Geliyor!

17.09.2026 - 18:54

Evidea, 60. Mağazasını Adana Öğretmenler Bulvarı’nda Açıyor!

17.09.2026 - 18:52

Aras Kargo Spor Kulübü’nün Ev Sahipliğinde Kadın Voleybol Takımları İzmir’in Kurtuluşunu Kutlamak için Sahadaydı

17.09.2026 - 17:40

Daiichi, Türk Mühendisliğinin Gücünü IAA TRANSPORTATION 2026’da Dünya Otomotiv Sektörüne Taşıyor

17.09.2026 - 16:38

AXA Türkiye, “House of Brokers” Buluşmasında İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

17.09.2026 - 16:04

İZKİTAP - 8. İzmir Kitap Fuarı Açılıyor

17.09.2026 - 16:03

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel