Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

İSKİ'ye Şok Ceza! Arıtmasız Deşarj Skandalı Ortaya Çıktı

Çevre Bakanlığı, İSKİ'nin Ambarlı Arıtma Tesisi'nde arıtılmamış atık su deşarjı yaptığını tespit etti. İSKİ'ye 3.3 milyon TL ceza kesildi ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu!

Yayınlama: 21.05.2025 - 15:25 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 58
Paylaş:

İstanbul'da çevre skandalı patlak verdi! İSKİ'nin Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde yapılan denetimler, kentsel atık suların arıtılmadan denize deşarj edildiğini ortaya çıkardı. Bu vahim durum, sadece para cezasıyla kalmayacak, aynı zamanda sorumluların yargılanmasına da yol açacak. Bakanlık yetkilileri, çevrenin korunması konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, bu tür ihlallere asla tolerans gösterilmeyeceğinin altını çizdi. Peki, bu ceza İSKİ'nin gelecekteki uygulamalarını nasıl etkileyecek? İstanbul'un su kaynakları için bu ne anlama geliyor?

İSTANBUL-BHA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde yaptığı inceleme sonucunda, kentsel atık suların bir kısmının arıtma işlemine tabi tutulmadan denize deşarj edildiğini belirledi. Denetim sonucunda, Çevre Kanunu kapsamında çevre kirliliğine neden olunduğu gerekçesiyle İSKİ’ye 3 milyon 343 bin 688 TL idari para cezası uygulandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, tespitin ardından yalnızca cezai işlemle sınırlı kalınmadığı, aynı zamanda sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda da bulunulacağı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerimizce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde yapılan denetimde kentsel atıksuların bir kısmının arıtma işlemi yapılmadan deşarj edildiği belirlenmiştir. Bu nedenle İSKİ’ye 3 milyon 343 bin 688 TL idari ceza uygulanmış, ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İSKİ'ye kestiği 3.3 milyon TL'lik ceza, Ambarlı Arıtma Tesisi'ndeki arıtılmamış atık su deşarjı nedeniyle gerçekleşti. Bakanlık, sadece cezai işlemle yetinmeyip, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bu olay, İSKİ'nin çevre standartlarına uyumu konusunda ciddi soru işaretleri yaratırken, İstanbul'un su kaynaklarının korunması için daha sıkı denetimlerin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını belirtti.

# İSKİ ceza # Atık su deşarjı # Çevre Kirliliği
Son Haberler

Akfen Gönüllüleri, 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

02.11.2026 - 17:27

INAN Derneği Genç Akademi İlk Mezunlarını Verdi

02.11.2026 - 17:27

YEKA RES-2026 Yarışmaları Yapıldı

02.11.2026 - 17:23

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel