Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

İspanya'dan İsrailli Bakanlara Şok Yasak! Gerilim Tırmanıyor!

İspanya, Gazze'deki olaylar nedeniyle iki İsrailli bakanın ülkeye girişini yasakladı. Karar, İsrail-İspanya ilişkilerinde yeni bir krize yol açtı.

Yayınlama: 09.09.2025 - 16:35 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 179
Paylaş:

İspanya ile İsrail arasındaki ipler kopma noktasına geldi! Madrid'in aldığı son karar, bölgede deprem etkisi yarattı. Gazze'deki olaylara karışan İsrailli bakanlara yönelik uygulanan bu yasak, sadece diplomatik bir adım mı, yoksa daha büyük bir ayrılığın habercisi mi? İspanya'nın bu hamlesi, Avrupa Birliği'nin İsrail politikalarına yön verebilir mi? İsrail'den gelecek misilleme adımları neler olacak? Tüm detaylar haberimizde!

ANKARA - BHA

Madrid’de bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında onaylanan yaptırımlar arasında, “Gazze’de soykırım, insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarına doğrudan karışan tüm kişilerin İspanya topraklarına girişinin yasaklanması” maddesi öne çıktı. Bu kapsamda ilk etapta iki İsrailli bakanın Schengen bilgi sistemine de kaydedilerek İspanya’ya girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, söz konusu isimlerin ülkeye girmesinin engelleneceğini belirterek, halihazırda listede 13 şiddet yanlısı Yahudi yerleşimcinin bulunduğunu ve bu iki bakanın da listeye eklendiğini kaydetti. Albares, listenin “açık ve sürekli gelişen” bir yapıda olduğunun altını çizdi.

Söz konusu karar, Başbakan Pedro Sanchez’in dün duyurduğu yaptırım paketinin ardından geldi. İsrail hükümeti ise bu adımlara misilleme olarak İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Sosyal Ekonomi Bakanı Yolanda Diaz ile Çocuk ve Gençlik Bakanı Sira Rego’nun ülkeye girişini yasaklamıştı.

İsrail tarafı ayrıca Madrid yönetimini “antisemitizmle” suçlamış ve hükümeti “yolsuzluğa bulaşmakla” itham etmişti. Bu gelişmeler sonrası İspanya Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv Büyükelçisi’ni istişare için Madrid’e çağırmıştı.

İspanya, Gazze'deki insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarına karıştığı gerekçesiyle iki İsrailli bakanın ülkeye girişini yasakladı. Bu karar, İsrail hükümetinin tepkisine yol açarken, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, listenin sürekli güncelleneceğini belirtti. Daha önce 13 Yahudi yerleşimcinin de listede olduğu ve bu iki bakanın eklenmesiyle durumun daha da ciddileştiği vurgulandı. İsrail'in misilleme olarak İspanyol bakanların girişini yasaklaması ve Madrid yönetimini antisemitizmle suçlamasıyla gerilim daha da arttı. İspanya, Tel Aviv Büyükelçisi'ni istişare için geri çağırdı.

# İsrail # İspanya # Giriş Yasağı
Son Haberler

Aroma, Yeni Döneme Güvenle Adım Atıyor

11.09.2026 - 11:17

Yapay Zeka e-ticarette Artık Bir Araç Değil, Akıllı Bir İş Ortağı

11.09.2026 - 11:07

Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 321 Binden Fazla Firmayı Denetledi

11.09.2026 - 10:55

World Medicine, Türkiye Ar-Ge 500 Araştırması’nda 125 Markasıyla 3’üncü Sırada

11.09.2026 - 10:53

Nu D-Active, Kapalı Alanlarda Enfeksiyon Riskini Akıllı Teknolojiyle Önlemeye Odaklanıyor

11.09.2026 - 10:51

28. İntermob Fuarı Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor!

11.09.2026 - 10:47

Başkan Özlü: Gümrük Müdürlüğü’nün 2027’de Devreye Girmesini Hedefliyoruz

11.09.2026 - 10:46

MNG Havayolları, Hong Kong Uluslararası Havalimanı ile İş Birliğini Güçlendiriyor

11.09.2026 - 10:38

EIF 2026’da Enerji Yatırımları Ve Yeni Teknolojiler Öne Çıkacak

11.09.2026 - 10:35

Kocaeli’de Huzur ve Güvenlik İçin Ekipler 7/24 Sahada

11.09.2026 - 10:18
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel