Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İstanbul Bakırköy'de Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Hareketi Başlıyor

İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Avrupa Birliği İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi'ni imzalayarak sürdürülebilir çevre çalışmalarına başladı. Bakırköy'de iklim değişikliği ve sıfır atık mücadelesi için önemli adımlar atılacak.

Yayınlama: 03.01.2025 - 14:56 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 47
Paylaş:

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde çevreyle uyumlu adımlar atılıyor. Belediye Başkanı Ovalıoğlu öncülüğünde imzalanan uluslararası sözleşme ile gelecekte daha temiz ve yaşanabilir bir şehir hedefleniyor. Detaylar için haberimizi inceleyin!

İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı  Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, küresel çapta kabul gören Avrupa Birliği İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni (Covenant of Mayors) imzaladı. Ovalıoğlu, göreve gelir gelmez, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünü kurarak Bakırköy’de sürdürülebilir çevre hareketini başlattı.

İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yılkasımayı oturumunda, Avrupa Birliği İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalanması için Ovalıoğlu’na yetki verilmişti. Ovalıoğlu’nun makamında düzenlediği imza töreniyleBakırköy Belediyeside bu sözleşmenin taraflarından biri oldu.

İklim değişikliği mücadelesine önemli bir katkı sunacak

Yerel düzeyde küresel bir çevre politikasını içeren uluslararası sözleşme ile Bakırköy’de yeni projeler hayata geçirilecek. 2050 yılına kadar güvenilir ve sürdürülebilir enerjiye erişimi olan, karbondan arındırılmış ve dayanıklı şehirleri hedefleyen sözleşme ile sera gazı emisyonlarının azaltılması amaçlanıyor. Bakırköy Belediyesi ise geleceği tehdit eden iklim değişikliği ve enerji krizine karşı yapacağı çalışmalarla uluslararası mücadeleye önemli bir katkı sunacak.

“İlçemizin geleceğini ilgilendiren önemli bir sözleşme”

İmza töreninde konuşan Ovalıoğlu, “2025’in ilk icraatı olarak, ilçemizin geleceğini ilgilendiren önemli bir küresel sözleşmeye imza atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Küresel Sözleşmesi ile 6 kıtadan 144 ülke ve 10 bini aşkın yerel yönetimle birlikte aynı hedefe doğru ilerliyoruz. Bundan böyle, düşük karbon salımı, enerji verimliliği ve temiz enerji hedefiyle daha kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

“Sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir Bakırköy için sözümüzdür”

Ovalıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Evimiz Bakırköy için attığımız bu önemli imza, bir taahhüt olmanın ötesinde, çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm canlılara daha sağlıklı, sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir Bakırköy bırakma sözümüzdür. Huzurlu, güvenli ve modern bir Bakırköy için, doğamızla ve insanımızla uyum içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu önderliğinde sıfır atık ve iklim değişikliği konularında önemli adımlar atılıyor. Ovalıoğlu'nun vizyoner yaklaşımıyla hayata geçirilecek projelerle Bakırköy'de sürdürülebilir bir çevre hareketi başlatılacak. İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi ile yapılan anlaşma, Bakırköy'ün geleceği için umut vaat ediyor.

# Bakırköy Belediye Başkanı # İklim Değişikliği # sıfır atık hareketi
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel