Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

İstanbul Valiliğinden Sahte-Kaçak Alkole Sıkı Mücadele

İstanbul Valiliği, sahte-kaçak alkol tüketimi ve satışına karşı aldığı tedbirlerle etkin mücadele sürdürüyor. Son aylarda artan sahte alkole karşı yapılan denetimlerde, 1 Ocak 2025 tarihine kadar 29 ton sahte alkol ele geçirildi.

Yayınlama: 17.01.2025 - 10:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 50
Paylaş:

İstanbul Valiliği, sahte-kaçak alkolle mücadeleyi sıkılaştırıyor! 29 ton sahte alkol ele geçirildi, 64 işletme kapatıldı. Detaylar için haberimizi okumayı unutmayın!

İstanbul’da can güvenliğini doğrudan tehdit eden ve son aylarda artış gösteren sahte-kaçak alkol tüketimi ve satışıyla etkin mücadele konusunda İstanbul Valiliği bir dizi ilave tedbirleri hayata geçirdi. 2024 yılında yürütülen operasyonlarda toplam 302 ton sahte alkole el konulurken, Valiliğin yeni genelgeleri ile birlikte artan denetim ve operasyonlarda 1 Ocak 2025 tarihinden bu yana 29 ton sahte alkole el konuldu. Sahte ya da kaçak alkol sattığı tespit edilen 64 işletmenin işyeri ruhsatı iptal edilerek kapatıldı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Valiliği sahte-kaçak alkol tüketimi ve satışıyla etkin mücadelede yeni tedbirler aldı.

Konuyla ilgili kurumlar ve kolluk güçleri ile etkili ve kararlı mücadeleyi gece gündüz sürdürülüyor.

İstanbul Valiliği olarak sahte- kaçak alkolün satışı ve kullanımının önlenmesi amacıyla; 10 Ekim 2024 tarihli Valiliğimiz genelgesine alınan yeni kararlar eklendi.

MEVCUT GENELGELER İLAVE TEDBİRLERLE GÜNCELLENDİ

Buna göre alkol satışı yapan işletmelere 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren işletmenin tamamını görebilecek şekilde 7/24 yüksek çözünürlükte kayıt yapabilecek kamera sistemi kurulması ve kayıtların 30 gün süreyle kayıt altında tutma zorunluluğu getirildi.

Ayrıca 10 Ocak 2024 tarihli Valilik Genelgesiyle kaçak ya da sahte alkol satışı yapan ve bu nedenle ölüme sebebiyet veren, denetimlerle kaçak ya da sahte alkol satışı yaptığı belirlenen, Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı tarafından verilen satış ve sunum belgesi olmayan, özel kanunlardaki istisnalar hariç, Mülkî İdare Amirinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşü doğrultusunda ilgili belediye meclisinin tespit ettiği içkili yer bölgesi dışında, açıktan alkol sunumu ve satışı yapan işletmelerin, mevzuat gereği yapılacak idari işlemlere ilaveten, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının ilgili belediyeler tarafından iptal edilmesi kararı alındı.

Mevcut genelgelere ilaveten İstanbul ilçelerinde de İl Ticaret Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan denetim ekipleri kurulması ve bu ekiplerin 24 saat esasına göre aralıksız denetim yapmaları konusunda Kaymakamlıklarımız yazılı olarak talimatlandırıldı.

DENETİM EKİPLERİ SAHADA HIZ KESMİYOR

Denetim ekiplerinin İstanbul genelinde sürdürdüğü sahte – kaçak alkol kullanımı ve satışıyla ilgili etkin ve kararlı mücadelesi kapsamında; piyasaya büyük miktarda sahte alkol sürdüğü tespit edilen 15 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, şahıslardan 4’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından “Kasten Adam Öldürme” suçundan tutuklandığı, 8’inin işlemlerine devam ettiği gözaltına alınan 3 kişinin ise serbest bırakıldığı kaydedildi.

1 Ocak 2025 tarihinden bu yana yürütülen operasyonlarda 29 ton sahte alkole el konulurken, sahte ya da kaçak alkol sattığı tespit edilen 64 işletmenin işyeri ruhsatı iptal edilerek kapatıldığı kaydedildi. 2024 yılında yürütülen operasyonlarda toplam 302 ton sahte alkole el konulduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şüpheli görülen durumlar hakkındaki ihbarların 112 Acil Çağrı Merkezimize yapılması istendi.

İstanbul Valiliği'nin sahte-kaçak alkolle mücadelesi kapsamında alınan yeni tedbirlerle birlikte denetimler hız kesmeden devam ediyor. 1 Ocak 2025 tarihine kadar yapılan operasyonlarda, sahte-kaçak alkol satışı yapan 64 işletmenin ruhsatı iptal edilerek kapatıldı. Halkın da duyarlılığı ile sahte-kaçak alkolle mücadelede başarılı adımlar atılmaya devam ediyor.

# İstanbul Valiliği # sahte-kaçak alkol # denetimler
Son Haberler

TÜSİAD Heyeti Çin’de Yapay Zekâ ve Teknoloji Temaslarında Bulunacak

30.10.2026 - 21:25

Costa Cruises, Costa Uygulamasını Türkiye için Kullanıma Açtı

30.10.2026 - 17:16

Yeşilay’da, Bağımlılık ve Sömürgecilik Arasındaki Tarihsel İlişki Masaya Yatırıldı

30.10.2026 - 16:59

TİMBİR Genel Başkanı Basa’dan FIRST FM’in 30. kuruluş yıl dönümüne kutlama mesajı

30.10.2026 - 16:54

Canon, Ofis Yazıcılarının Güvenliğini Artırmak İçin Öncü Printer EDR Teknolojisini Kullanıma Sunuyor

30.10.2026 - 16:34

Akkuyu Nükleer A.Ş. Bölgedeki Öğrencilere Yönelik Çevre Etkinliği Düzenledi

30.10.2026 - 16:16

Škoda’dan Küresel Pazarda Güçlü Satış Performansı

30.10.2026 - 16:13

Rosatom ile Togo Arasında Nükleer Enerji Anlaşması

30.10.2026 - 15:59

Gemlik’te Anadolu’nun Renkleri Cumhuriyet Coşkusuyla Buluştu

30.10.2026 - 15:40

Bakan Göktaş, Kurumsal İş Birliği ve Ortak Adımlar” Toplantısında Konuştu

30.10.2026 - 15:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel