Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

İstanbul'da Piyasa Değeri 2 Milyar TL Olan Sahte Kanser İlacı Çetesi Çökertildi!

İstanbul'da K.U. liderliğinde faaliyet gösteren sahte ilaç imalatçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen 'HÜCRE-10' operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olan sahte kanser ilaçları ele geçirildi.

Yayınlama: 11.02.2025 - 09:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 56
Paylaş:

İstanbul'da devasa boyutta bir sahte ilaç skandalı! K.U. liderliğinde faaliyet gösteren organize suç örgütü 'HÜCRE-10' operasyonu ile çökertildi. Piyasa değeri 2 milyar TL olan sahte kanser ilaçları ele geçirildi. Detaylar haberimizde!

İstanbul’da elebaşılığını K.U.’nun yaptığı Sahte İlaç İmalatçılığı yapan Organize Suç Örgütüne yönelik düzenlenen “HÜCRE-10" operasyonunda: piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olan sahte kanser ilaçları ele geçirildi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahte kanser ilacı imal eden çetenin çökertildiğini duyurdu. 

Operasyonlar sonucu 5 Milyon adet Sahte İlaç,100 Bin adet boş ilaç kutusu,  32 Bin adet marka etiketi,  9 adet  sahte ilaç yapımında kullanılan dolum makinası,  350  kg toz ham madde ve
 60 Bin adet çeşitli tıbbi malzeme ele geçirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu; 4 ayrı depo ve 1 imalathanede sahte kanser ilaçları imal ettiği tespit edilen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Biçimde Sahte İlaç Üretimi Yapmak suçlarından Savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonda yakalanan sahte ilaç imalatçısı 8 şüpheliden 6'sının tutuklandığını, 2'si hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtirken, operasyonu koordine eden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman Jandarmaları tebrik etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, sahte kanser ilacı imalatı yapan suç örgütüne karşı yürütülen operasyonda büyük bir başarı elde edildi. Sahte ilaç imalatçısı 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı ve önemli miktarda sahte ilaç, boş ilaç kutusu, marka etiketi ile birlikte dolum makineleri ele geçirildi. Operasyonların koordinasyonundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren jandarmalar büyük tebrikleri hak ediyor.

# sahte kanser ilacı # sahte ilaç imalatçılığı # Organize Suç Örgütü
Son Haberler

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak Oldu

02.11.2026 - 15:08

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20

Trabzonspor evinde kazandı! Gaziantep FK’ye 2-0’lık tarife!

02.11.2026 - 14:20

A Milli Takım’ın Fransa Deplasmanı İçin Misafir Tribün Biletleri Satışta

02.11.2026 - 14:05

12. Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı

02.11.2026 - 13:50

COP31 Antalya için dijital uygulama hazırlandı: Etkinlikler ve ulaşım tek platformda

02.11.2026 - 13:50

Cevdet Yılmaz'dan enerji fiyatları uyarısı: Küresel ekonomiler baskı altında

02.11.2026 - 13:46

Denizli’de Mutfak Atölyesinde Kadınlara Sağlık ve Şiddetle Mücadele Eğitimi

02.11.2026 - 13:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel