Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İstanbul'da Tarihi Bahçeler Yaz Gecelerine Açılıyor: Ziyaret Saatleri Uzatıldı!

İstanbul'un tarihi saray ve kasır bahçeleri, yaz boyunca cuma, cumartesi ve pazar akşamları daha geç saatlere kadar ziyaret edilebilecek! Detaylar haberimizde...

Yayınlama: 12.06.2025 - 16:07 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 58
Paylaş:

İstanbul'un büyüleyici tarihi mekanları, yaz gecelerinin serinliğinde yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Milli Saraylar Başkanlığı'nın hayata geçirdiği bu özel uygulama ile Beylerbeyi Sarayı'ndan Ihlamur Kasrı'na kadar birçok tarihi bahçe, hafta sonları geç saatlere kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Osmanlı döneminin izlerini taşıyan bu mekanlar, gün batımının eşsiz manzarası eşliğinde unutulmaz anlar yaşatacak. Çocuklu ailelerden genç çiftlere kadar herkesi kucaklayan bu etkinlik, İstanbul'un tarihi dokusuyla iç içe bir akşam yürüyüşüne davet ediyor. 15 Eylül'e kadar sürecek bu fırsatı kaçırmayın!

ANKARA-BHA

Milli Saraylar Başkanlığı, yaz aylarında ziyaretçilerin tarihi mekanlarda daha fazla vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, yarından itibaren seçili saray, kasır ve müzelerin bahçeleri cuma, cumartesi ve pazar akşamları ziyaretçilere açık olacak.

Uygulama kapsamında Beylerbeyi Sarayı'nın hasbahçesi ve tarihi rıhtımı, Beykoz Mecidiye, Ihlamur ve Aynalıkavak kasırlarının bahçeleri ile Resim Müzesi'nin bahçesi her hafta sonu saat 22.00’ye kadar gezilebilecek. Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nin bahçesi ise saat 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca Küçüksu Kasrı mesire alanı, pazartesi hariç haftanın her günü saat 21.00’e kadar konuklarını ağırlayacak.

Osmanlı döneminde yalnızca padişah ve devlet erkanına açık olan Beylerbeyi Sarayı'nın görkemli rıhtımı da yaz boyunca hafta sonları halkın ziyaretine sunulacak. İstanbul Boğazı’nın incisi olarak tanımlanan bu tarihi rıhtım, ziyaretçilere 113 metrelik deniz kıyısında yürüyüş olanağı sağlayacak. Selamlık ve Harem bahçeleri arasında geçiş sunan bu alan, özellikle gün batımı manzarasıyla İstanbul’un hafızasına unutulmaz görüntüler kazandıracak.

Ihlamur ve Aynalıkavak kasırlarının çiçeklerle bezeli bahçeleri, Resim Müzesi’nin zarif peyzajı ve Beykoz Mecidiye Kasrı’nın doğayla bütünleşen atmosferi, gün batımına yakın saatlerde ayrı bir güzellik sunuyor. Bu alanlarda ziyaretçiler hem doğal huzuru hem de mimari zarafeti birlikte yaşayabilecek.

Ziyaret saatlerinin uzamasıyla birlikte, başta Resim Müzesi’nin bahçesindeki Limon Kafe olmak üzere çeşitli saray, kasır ve müze bahçelerinde bulunan kafeler de yaz boyunca akşam saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.

Çocuklu ailelerden genç çiftlere kadar her yaştan ziyaretçiyi şehrin tarihi dokusuyla iç içe akşam yürüyüşüne davet eden bu uygulama, 15 Eylül tarihine kadar sürecek.

Milli Saraylar Başkanlığı'nın uygulamasıyla Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Mecidiye, Ihlamur ve Aynalıkavak kasırlarının bahçeleri ile Resim Müzesi'nin bahçesi cuma, cumartesi ve pazar akşamları daha uzun süre açık kalacak. Beykoz Cam ve Billur Müzesi ve Küçüksu Kasrı da belirlenen saatlere kadar ziyaret edilebilecek. Beylerbeyi Sarayı'nın tarihi rıhtımı da hafta sonları halka açılacak. Ziyaretçiler, bahçelerdeki kafelerde akşam saatlerinde de vakit geçirebilecek. Bu uygulama, 15 Eylül'e kadar devam edecek ve şehirlilere tarihi mekanlarda keyifli yaz akşamları geçirme fırsatı sunacak.

# İstanbul tarihi bahçeler # Yaz akşamları ziyaret # Milli Saraylar
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel