Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

İstanbul'da Tek Kanal 800 Gbps Veri Hızıyla Dünya Rekoru Kırıldı

İstanbul'da gerçekleştirilen testlerde, ZTE, Netaş ve Turkcell iş birliğiyle 800G veri hızıyla 2 bin kilometrelik iletim mesafesi sağlanarak yeni bir dünya rekoru kırıldı. Turkcell'in stratejik konumu, optik ağlardaki uzun mesafeli iletim ihtiyacını vurguluyor. Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, Turkcell'in Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren eşsiz konumundan yararlanarak dijital ipek yolunun öncüsü olmayı hedeflediklerini belirtti.

Yayınlama: 11.03.2024 - 12:11 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 221
Paylaş:

İstanbul’da karasal fiberler üzerinden tek kanal 800 Gpbs veri hızı ile gerçekleştirilen testlerde 2 bin kilometrenin üzerinde bir mesafeye ulaşılarak yeni bir dünya rekor kırıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Bilgi ve iletişim teknolojileri çözümleri alanında dünya genelinde lider bir tedarikçi olan ZTE, Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Netaş ve Türkiye’nin lider operatörü Turkcell 6 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirilen testlerde iş birliği yaparak yeni bir rekora imza attı.

Gerçekleştirilen test ile tek taşıyıcılı 800G veri hızıyla rejenerasyon kullanılmadan 2 bin kilometre iletim mesafesine ulaşıldı.

Türkiye, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan eşsiz bir coğrafi konumda bulunmaktadır. Türkiye'nin bu geniş coğrafyasını kapsayan önemli operatörlerden biri olan Turkcell; 40 milyonun üzerinde abonesi için yüksek kaliteli sabit ve mobil servislerle iletişimi sağlamakta, aynı zamanda 5 Avrupa ve 7 Doğu sınır çıkışıyla uluslararası hizmet sunmaktadır. Bu stratejik konum, optik ağlarda uzun mesafeli iletimi kritik bir ihtiyaç haline getirmektedir.

DİJİTAL İPEKYOLU’NUN ÖNCÜSÜ OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, "Turkcell olarak, Türkiye'nin Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren eşsiz konumundan yararlanarak, doğu ve batı arasındaki dijital ipek yolunun öncüsü olmayı hedefliyoruz. Turkcell olarak ZTE ile yapılan bu iş birliği sayesinde, yüksek kapasitelerdeki veriyi uzak mesafede kesintisiz bir şekilde iletilebileceğiz" dedi.

# İstanbul # 800 Gbps veri hızı # dünya rekoru
Son Haberler

Ümit Özdağ: Türkiye Zorlu Bir Süreçten Geçiyor

19.08.2026 - 14:55

Bakan Uraloğlu, Kariyer Buluşmasında Gençlerle Bir Araya Geldi

19.08.2026 - 14:47

Golden Global Yatırım Bankası’ndan Yurt Dışı Eğitim Hayallerine Finansman Desteği

19.08.2026 - 13:56

MSD Hayvan Sağlığı Araştırması: "Her 4 Kedi Sahibinden 1'i Yanılıyor"

19.08.2026 - 13:50

Aras Kargo’dan 3 Yılda 100 Milyon Euro’luk Yeni Yatırım Hamlesi

19.08.2026 - 13:47

Prof. Dr. Okan Tüysüz’den Deprem Uyarıları

19.08.2026 - 13:42

Xiaomi'nin 2026 İkinci Çeyrek Geliri 108,9 Milyar RMB'ye Ulaştı

19.08.2026 - 13:37

Okul Güvenliğinde 5188 Kapsamındaki Profesyonel Güvenlik Modelinden Daha Etkin Yararlanılmalı

19.08.2026 - 13:31

Bakan Şimşek’ten İkinci Çeyrek Verilerine İlişkin Değerlendirme

19.08.2026 - 13:26

İşsiz Sayısı Geriledi, İstihdam Arttı

19.08.2026 - 13:19
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel