Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İstanbul'da Trafikte Önemli Değişiklik! Aksaray İstasyonu 16 Şubat'tan İtibaren Kapalı Olacak

İstanbul'da Ordu Caddesi ve Çevresi Yayalaştırma Projesi kapsamında Aksaray Meydan Köprüsü'ne seyir terası yapılıyor. T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Aksaray istasyonu, Kabataş yönünde 16 Şubat'tan itibaren işletmeye kapalı olacak.

Yayınlama: 14.02.2025 - 13:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 57
Paylaş:

İstanbul'da Trafikte Önemli Değişiklik! Aksaray İstasyonu'nun 16 Şubat'tan itibaren kapanacak olması beklentilere yol açtı. Ordu Caddesi'nin yenilenmesiyle birlikte Aksaray Meydanı yeni bir atmosfere bürünecek. T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı kullanıcıları etkilenirken, bölgeye heyecanla beklenen değişim geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada’nın en önemli akslarından biri olan Ordu Caddesi’ne değer katmaya devam ediyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'da Ordu Caddesi ve Çevresi Yayalaştırma Projesi kapsamında Aksaray Meydan Köprüsü’ne seyir terası yapılıyor.

Yeşil alanları ve kent mobilyalarıyla yenilenecek olan Aksaray, dinlenme ve buluşma alanı haline gelecek.

Çalışmalar nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Aksaray istasyonu, Kabataş yönünde 16 Şubat’tan itibaren işletmeye kapalı olacak. Diğer duraklar ve Bağcılar yönü bu çalışmadan etkilenmeyecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yeşil alanlar ve oturma alanlarıyla donatılacak Aksaray Meydan Köprüsü, yeni bir işlev kazanacak.

Ordu Caddesi’ndeki yayalaştırma çalışmaları kapsamında bölgeye, tarihi dokuya uygun oturma elemanları yerleştirilecek. Ayrıca yeşil alan kazandırılarak bölge, dinlenme ve buluşma alanına dönüştürülecek.

KABATAŞ YÖNÜNDE AKSARAY İSTASYONU PAS GEÇİLECEK

Proje kapsamında T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında ulaşım düzenlemesi yapılacak.

16 Şubat’tan itibaren çalışmalar süresince Aksaray istasyonunun Kabataş yönü peronu 15 Mart’a kadar işletmeye kapalı olacak.

Ancak diğer duraklar ve Bağcılar yönü çalışmadan etkilenmeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Ordu Caddesi ve Çevresi Yayalaştırma Projesi kapsamında Aksaray, modern ve işlevsel bir meydan haline getirilecek. Yeşil alanlar ve oturma elemanlarıyla donatılacak olan Aksaray Meydan Köprüsü, şehre nefes aldıracak bir dinlenme ve buluşma noktası olacak. T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattının 16 Şubat'tan itibaren Aksaray istasyonunun Kabataş yönünde kapanacak olması, trafiği etkileyecekken diğer duraklar ve Bağcılar yönü normal seyrinde devam edecek.

# İstanbul Büyükşehir Belediyesi # Ordu Caddesi Yayalaştırma Projesi # Aksaray İstasyonu Kapalı
Son Haberler

Beyaz Eşya Sektöründe Daralma Sürüyor

31.07.2026 - 10:55

Kooperatifler Gıda Sanayisinin Tedarik Gücünü Artırabilir

31.07.2026 - 10:42

So CHIC, Lab Diamond ile Büyüme Stratejisini Güçlendiriyor

31.07.2026 - 10:12

Baran Süzer’den Hırvatistan Futbol Devine Güçlü Destek

31.07.2026 - 10:10

Kimya Sanayisinde Küresel Rekabetin Rotası İstanbul

31.07.2026 - 09:54

Dardanel'den Yunanistan'da Güneş Enerjisi Yatırımı

30.07.2026 - 16:50

Boreas'tan Kurumsal Dönüşüme Stratejik Adım

30.07.2026 - 16:41

Audi Tarihinin En Büyük SUV Modeli Q9, Markanın Yeni Amiral Gemisi Oluyor

30.07.2026 - 16:38

Avrasya Tüneli'nde Döngüsel Tasarım Örneği

30.07.2026 - 16:22

Nilüfer’de dağ bisikleti heyecanı

30.07.2026 - 13:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel