Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

İstanbul'dan Ordu'ya: Genç Girişimci'nin Çiftçilik Hayali Gerçek Oldu!

İstanbul'dan memleketi Ordu'ya dönen Emrah Muammer Özer, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 200 dönüm araziyi tarıma kazandırdı. Başarılı çiftçilik öyküsü ilham kaynağı oldu.

Yayınlama: 19.09.2025 - 23:12 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 72
Paylaş:

Ordu'da tarım yeniden canlanıyor! İstanbul'daki kariyerini bırakıp köyüne dönen genç girişimci Emrah Muammer Özer, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı tohum ve ekipman destekleriyle hayallerini gerçeğe dönüştürdü. 200 dönüm arazide üretim yaparak dikkatleri üzerine çeken Özer, diğer gençlere de örnek oluyor. Bu başarı öyküsü, tarımın geleceği için umut vaat ediyor. Peki, bu dönüşümün ardında yatan sır ne? Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri bu denli etkili mi? Cevaplar haberimizde...

ORDU-BHA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çabası ve gayretiyle halkın hizmetine sunulan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu makineli tarım imkanından ve tohum desteklerinden yararlanan üreticiler hem daha fazla alanda üretim yapma imkânı buluyor hem de ekonomik kazançlarını arttırıyor.

Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılık alanındaki atılımları da birçok vatandaşın dikkatini çekiyor. İstanbul’da otomotiv sektöründe çalışırken Ordu’daki köyüne dönme kararı alan 36 yaşındaki Emrah Muammer Özer’de bu isimlerden bir tanesi.

Geçtiğimiz yıl köyüne dönme kararı alan Özer, Mesudiye ilçesine bağlı Kale Mahallesi ve komşu mahallelerdeki âtıl arazileri ekmeye başladı. Özer, Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım makineleri parkından aldığı araçlar ve yine Büyükşehir Belediyesinden aldığı tohum destekleri ile 200 dönüm araziyi tarıma açtı.

Hasadı makineler ile yaptı

Siyez buğdayı ve arpa gibi ürünler başta olmak üzere 9 çeşit farklı tohum ekimi yapan Özer, yine Büyükşehir Belediyesinin tarım makineleri parkından aldığı makinelerle hasadını gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile üretime yönelen ve her geçen üretim alanlarını genişleten Özer, katkılarından dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Verimli bir hasat sezonu geçirdiğini ve yeni yılda da Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile üretim alanlarını 600 dönüme çıkarmak istediğini aktaran Özer, şöyle konuştu:

“2024 yılında İstanbul’dan köyüme dönerek tarımsal faaliyetlere başladım. Ordu Büyükşehir Belediyemizin tohum ve makine ekipman destekleri ile 200 dönüm alanda üretim gerçekleştirdim. Şimdi ise hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Verimli bir sezon geçirdik. Bu süreçte tohum desteği başta olmak üzere özellikle de Büyükşehrimizin tarım makineleri işlerimi çok kolaylaştırdı. Hem ekimde hem de hasat sezonunda bu makinelerden yararlandık. Bu destekler olduğu sürece gelecek yıl üretimimi 600 dönüm alana çıkarmak istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın verdiği bu desteklerle birçok genç arkadaşımızda köyüne dönerek üretim yapmak istiyor. Bizde genç arkadaşlarımıza örnek olmaya çalışıyoruz. Bize bu imkanları sunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine teşekkür ediyoruz”

Mahalle sakinleri de Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile üretime başlayan genç çiftçi Emrah Muammer Özer’in çalışmalarını beğendiklerini ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa önemli katkıları olduğunu aktaran vatandaşlar, Başkan Güler’e teşekkür etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin tarım makineleri parkı ve tohum destekleri sayesinde, Emrah Muammer Özer gibi girişimciler üretim alanlarını genişletiyor ve ekonomik kazançlarını artırıyor. Siyez buğdayı ve arpa gibi ürünlerle başarılı bir hasat sezonu geçiren Özer, gelecek yıl üretim alanını 600 dönüme çıkarmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e teşekkürlerini ileten Özer, bu desteklerin diğer gençleri de köylerine dönerek üretim yapmaya teşvik ettiğini vurguluyor. Bu durum, Ordu'da tarım ve hayvancılığın geleceği için parlak bir tablo çiziyor.

# Ordu Büyükşehir Belediyesi # tarım destekleri # genç çiftçi
Son Haberler

Suda Doğumla İlgili Bilinmesi Gereken 4 Önemli Nokta

17.08.2026 - 12:21

Efeler Belediyesi’nden Üreticilere Yol Desteği

17.08.2026 - 12:09

Kreş Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

17.08.2026 - 11:53

TUCSA Başkanı Selami Gürel: “Deprem Riski Yüksek Olan Ülkemizde Çelik Tercih Değil, Zorunluluktur”

17.08.2026 - 11:39

Çalık Renewables’ın Zatriq Rüzgâr Enerji Santrali Projesi’nde İlk Türbinler Devreye Alındı

17.08.2026 - 11:24

Mac Kullanıcıları da Artık ClickFix Saldırılarının Hedefinde

17.08.2026 - 10:59

Pirelli’den Porsche Cayenne Turbo’ya Özel Elektrikli SUV Lastiği

17.08.2026 - 10:57

Sinaptik Budama Beyni Daha Verimli Kılıyor!

17.08.2026 - 09:56

Temmuz Ayında Teknoloji Alışverişinin Zirvesinde Akıllı Telefonlar Yer Aldı

17.08.2026 - 09:54

Hipertansiyon Hastalarına 10 Kritik Yaz Önerisi

17.08.2026 - 09:39
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel