Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

ITB Berlin'de Çorum Rüzgarı! Başkan Aşgın Şehri Küresel Sahneye Taşıyor

Çorum Belediyesi, dünyanın en büyük turizm fuarlarından ITB Berlin'de adeta bir çıkarma yaparak şehrin eşsiz güzelliklerini ve zengin mutfağını dünyaya tanıtıyor. Başkan Aşgın'ın liderliğindeki bu hamle, Çorum'un turizm potansiyelini uluslararası alanda parlatıyor.

Yayınlama: 04.03.2026 - 13:22 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 89
Paylaş:

Çorum, dünya turizm sahnesine iddialı bir giriş yapıyor! Berlin'de düzenlenen ITB Berlin Fuarı'nda yerini alan Çorum Belediyesi, şehrin kültürel zenginliklerini ve gastronomik harikalarını küresel ziyaretçilerle buluşturuyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum standında bizzat ilgilenerek şehrin cazibe merkezlerini ve saklı kalmış güzelliklerini anlatıyor. Bu büyük organizasyon, Çorum'un uluslararası marka değerini yükseltme ve turizm gelirlerini artırma adına stratejik bir hamle olarak görülüyor. Acaba Çorum, bu fuarla birlikte dünya turizminde hak ettiği yeri bulabilecek mi?

Fuar için Berlin’de bulunan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum standında ziyaretçilerle yakından ilgilenerek şehrin turizm potansiyelini anlattı.

Çorum’un yalnızca tarihi ve kültürel mirasıyla değil, zengin mutfağıyla da dikkat çektiğini ifade eden Başkan Aşgın, bu tür uluslararası organizasyonların şehirlerin tanıtımı ve marka değeri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Başkan Aşgın ayrıca Berlin’de yaşayan Çorumlu vatandaşları fuar alanındaki Çorum standına davet ederek, şehrin uluslararası alandaki tanıtımına destek olmaya çağırdı.

Çorum standında şehrin köklü geçmişi, turizm potansiyeli ve gastronomi zenginliği ön plana çıkarılırken; özellikle Çorum leblebisi başta olmak üzere yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fuar boyunca Çorum Belediyesi tarafından yürütülecek tanıtım çalışmalarıyla Çorum’un uluslararası alanda daha geniş kitlelere ulaşması ve dünya turizm pazarındaki bilinirliğinin artırılması hedefleniyor.

 

 

Çorum Belediyesi, dünyanın en önemli turizm etkinliklerinden biri olan ITB Berlin Fuarı'nda şehrin tanıtımını başarıyla sürdürüyor. Fuarda bizzat bulunan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum'un tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra zengin mutfağını, özellikle de meşhur Çorum leblebisini dünya kamuoyuna sunuyor. Uluslararası fuarların şehirlerin marka değeri ve turizm potansiyelinin gelişimi açısından taşıdığı önemi vurgulayan Başkan Aşgın, Berlin'deki Çorumluları da standa davet ederek tanıtım çalışmalarına destek olmaya çağırdı. Çorum standı, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, şehrin uluslararası alandaki bilinirliğinin artırılması ve dünya turizm pazarında daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Bu etkinlikle birlikte Çorum'un küresel bir turizm destinasyonu olma yolunda önemli bir adım attığı gözlemleniyor.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel