Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

İTÜ, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle açılan 5G Teknoloji Kampüsü başlıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin akademik gücü, Turkcell ile Ericsson’un teknoloji uzmanlığıyla bir araya gelerek Ayazağa Yerleşkesinde 5G Teknoloji Kampüsü’nü hizmete sundu. Turkcell 5G test altyapısı ve otonom otobüs bağlantı hızı ölçümleri yapıldı.

Yayınlama: 16.04.2024 - 12:37 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 78
Paylaş:

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 5G Teknoloji Kampüsü hayata geçirildi! Üniversite, Turkcell ve Ericsson ile gerçekleştirdiği teknoloji iş birliği sayesinde 5G çalışmalarına odaklanacak. Turkcell 5G test altyapısı ve otonom otobüs bağlantı hızı ölçümleri yapılarak, geleceğin teknolojisi test edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Teknik Üniversitesi’nin akademik gücünü, Turkcell ile Ericsson’un teknoloji uzmanlığıyla buluşturan “5G Teknoloji Kampüsü”; İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde çalışmalarına başladı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ve Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın’ın katıldığı imza töreninin ardından, Turkcell 5G test altyapısı ile desteklenecek otonom otobüste bağlantı hızı ve verimlilik ölçümü yapıldı.

İTÜ, Turkcell ve Ericsson arasındaki Ar-Ge iş birliği; öğrencilere ve akademisyenlere 5G’ye yönelik araştırma-geliştirme projelerinde aktif olarak çalışma fırsatı sunacak. Projenin, telekomünikasyon ekosistemi ve teknoloji endüstrisine nitelikli insan kaynağı yetişmesi adına da önemli bir rol üstlenmesi hedefleniyor. Turkcell’in üstün fiber altyapısı üzerinde inşa edilen 5G test ağı, Ericsson tarafından sağlanan çekirdek şebeke ve yeni nesil akıllı antenler gibi donanımlar ile Turkcell şebeke yönetim sistemlerine entegre şekilde hizmet verecek.

İmza töreninde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İTÜ olarak, eğitim ve araştırmanın yanı sıra inovasyon ve teknoloji transferinde de öncü rol oynamaktayız. Turkcell ve Ericsson ile gerçekleştirdiğimiz bu Ar-Ge iş birliği, üniversitemizin akademik birikimini sanayi ve teknolojiyle buluşturarak, öğrencilerimiz ve araştırmacılarımız için benzersiz fırsatlar sunuyor. 5G Teknoloji Kampüsü, akademik araştırmaların gerçek dünya uygulamalarına dönüşebileceği bir ortam sağlayarak, bilimin sınırlarını genişletiyor. Burada kurulan 5G test ağı, araştırmacılarımızın bu yeni teknolojileri kullanarak insanların yaşamlarını nasıl iyileştirebileceğini keşfetmeleri için bir test ortamı görevi görecek. Ayrıca öğrencilerimizin 5G çalışmalarına katılmaları ve yenilikçi bilgi ve iletişim teknolojileri çözümlerinin gelişimine aktif olarak katkıda bulunmaları için ideal bir fırsat sunacak. Bu sayede, teknoloji alanında güçlü yetenek havuzuna da katkılar sağlamış olacağız” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ise imzalanan anlaşma kapsamında Turkcell olarak, ülkemizi global teknoloji haritasında daha rekabetçi bir konuma taşıyacak her türlü yenilikçi yaklaşımı desteklediklerini ifade etti. Koç, yeni nesil 5G teknolojisinin yakın gelecekte eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye tüm endüstrilerde dönüştürücü bir etki yaratacağını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson'un 5G Teknoloji Kampüsü projesi, öğrencilere ve akademisyenlere 5G alanında araştırma-geliştirme imkanı sunuyor. Turkcell'in fiber altyapısı üzerine inşa edilen 5G test ağı, Ericsson'un çekirdek şebeke ve akıllı antenler gibi donanımlarıyla lider konumda yer alacak. Bu iş birliğiyle Türkiye'nin teknoloji alanındaki rekabet gücü artacak.

# 5G Teknoloji Kampüsü # İstanbul Teknik Üniversitesi # Turkcell
Son Haberler

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16

Sanovel’den Alzheimer Farkındalığına Güçlü Destek

17.09.2026 - 11:12

Alpine, Türkiye’deki Satış ve Deneyim Noktalarını Genişletiyor

17.09.2026 - 11:08

L'Oréal Türkiye’den ABD’ye Yönetici Transferi

17.09.2026 - 10:56

Turknet ve Monster Notebook Oyuncular için Güçlerini Birleştirdi

17.09.2026 - 10:24

Multinet Up, Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Üyesi Oldu

17.09.2026 - 10:19

SİNTEK B.V. Avrupa’ya İthalatta Karbon Yetkisini Aldı

17.09.2026 - 09:31

Turkish Tastes, ABD’de Mutfak Profesyonellerine Ulaşıyor

17.09.2026 - 09:10

SANES PRESSES Yüksek Hassasiyetli FB1 Serisi Hassas Kesme Prese Teknolojisini MAKTEK Avrasya 2026’da Tanıtacak

17.09.2026 - 09:07

Nilüfer Uluslararası Caz Okulu Kapılarını Açıyor

17.09.2026 - 09:06
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel