Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Siyaset
Siyaset

İYİ Parti Bursa'dan Büyükşehir Afişlerine Sprey Boyalı Protesto

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Milletvekili Hasan Toktaş, YSK’nın yasakladığı AK Partili Başkan Alinur Aktaş’ın Büyükşehir amblemli afişleri önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Partililer, hukuksal zeminde hak aramaya devam edeceklerini vurgulayarak yasaya aykırı içerikli afişlerin toplatılmamasına tepki gösterdi.

Yayınlama: 17.03.2024 - 17:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 66
Paylaş:

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Milletvekili Hasan Toktaş, teşkilat üyeleri ile birlikte, YSK’nın yasakladığı AK Partili Başkan Alinur Aktaş’ın Büyükşehir amblemli afişleri önünde protesto eylemi yaptılar.

BURSA (İGFA) - Osmangazi İlçe Seçim Kurulunun kaldırılmasına karar verdiği, ancak o günden bu yana toplatılmayan billboard afişlerini siyah sprey boyayla kapatan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Büyükşehir Adayı Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve Milletvekili Hasan Toktaş ile birlikte protesto eylemi yaptı.

"Bunun adı kanun, kural takmamak, yasa falan tanımamak, suç işlemeye de devam etmektir” diyen partililer, hukuksal zeminde hak aramaya ve hesap sormaya devam edeceklerini berlirtti.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunacaklarını vurgulayan partililer, "Bilindiği gibi Osmangazi İlçe Seçim Kurulu, hem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, hem de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın; belediyenin amblemi ve başkanlık sıfatları ile propaganda yapamayacaklarına karar vermiş, yasaya aykırı içerikli tüm afiş ve tanıtım ilanlarının toplatılmasına hükmetmişti. Nitekim yaptığımız itiraz haklı bulunmuş, Osmangazi İlçe Seçim Kurulu bilboardlarda, raketlerde, duraklarda, velhasıl asılı olan her yerde bulunan bu afişlerin toplatılmasına karar vermişti. Gereğinin yapılması için de Osmangazi Kaymakamlığına karar sureti göndererek bilgi vermişlerdi. O günden bugüne bekledik.
Gördük ki, söz konusu iktidar partisi olunca devlet yetkilileri kılını dahi kıpırdatmıyor. Valilik sus pus, Kaymakamlıktan adeta çıt çıkmıyor. Bu durumda iş başa düştü" diyerek ellerine aldıkları sprey boyalarla ile Büyükşehir logolu afişleri kapattılar.

# İYİ Parti # Bursa # Büyükşehir Afişleri
Son Haberler

Akfen Gönüllüleri, 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

02.11.2026 - 17:27

INAN Derneği Genç Akademi İlk Mezunlarını Verdi

02.11.2026 - 17:27

YEKA RES-2026 Yarışmaları Yapıldı

02.11.2026 - 17:23

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel