Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Teknoloji
Teknoloji

İzmir Bornova Belediye Başkanı, 7527 Sayılı Kanun Protestosuyla Sokak Köpeğini Sahiplendi

İzmir Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören 7527 Sayılı Kanun'un uygulama yönetmeliğinin çıktığı gün, bir ısırma vakası nedeniyle barınakta kalan Paşa'yı sahiplendi.

Yayınlama: 15.12.2024 - 09:14 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 34
Paylaş:

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin çarpıcı kararı gündeme bomba gibi düştü! Sokak köpeğini uyutma kararına karşı çıkan Eşki, barınakta kalan Paşa'yı sahiplendi. Detaylar haberimizde!

Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ve sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören 7527 Sayılı Kanun’un uygulama yönetmeliğinin çıktığı gün, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, bir ısırma vakası nedeniyle bir aydan uzun süredir Belediye’ye ait barınakta kalan Paşa isimli köpeği sahiplendi.

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Bornova Belediyesi Veterinerlik hizmetleri tarafından misafir edilen Paşa’yı bu süre içinde gözlemlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Ben Paşa’ya kefil oldum, bir daha böyle bir şey yapmayacak. Kedimiz Jelibon’dan sonra köpeğimiz Paşa da ailemizin en yeni üyesi olarak evimizde yaşayacak” dedi.

Akbaş kırması olan 12 yaşındaki Paşa’nın, bugüne kadar bilinen bir agresif tavrı bulunmadığı halde geçtiğimiz ay bir ısırma olayına karıştığı için Bornova Belediyesi Veteriner İşleri’nde misafir ediliyordu. Bugün yayınlanan yönetmelik ise tıpkı Paşa gibi tek bir kez bile olsa agresif davranış göstermiş olan sokak hayvanlarının uyutulmasını öngörüyor. Başkan Eşki ise yasaya “Allah’ın verdiği canı almayacağım” diyerek tepki göstermişti.

İzmir Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin, 7527 Sayılı Kanun protestosu kapsamında Paşa'yı sahiplenmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Eşki'nin yasaya karşı sergilediği tavır ve hayvanseverliği takdir toplarken, sokak hayvanlarının geleceği konusundaki tartışmalar da sürüyor.

# Bornova Belediye # Ömer Eşki # Paşa
Son Haberler

Polisan Kansai Boya’nın kalan yüzde 50’si 93 milyon dolara satıldı

27.10.2026 - 23:44

AMD ve Meta, Meta’nın Süper Zeka Altyapısına Güç Vermek İçin Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor

27.10.2026 - 17:55

Susamamak, Suya İhtiyaç Duymadığınız Anlamına Gelmiyor

27.10.2026 - 17:31

Türkiye'nin makine ihracatında AB ile yeni dönem

27.10.2026 - 17:27

Zeiss Türkiye, İki Ülke Arasında Güvenilir Bir Teknoloji Köprüsü

27.10.2026 - 17:09

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü Yüzde 35 Artışla 508 Milyar TL’ye Ulaştı

27.10.2026 - 17:02

İstanbullular Cumhuriyet'in 103. Yılını Coşkuyla Kutlayacak

27.10.2026 - 16:48

Türkiye Kupası’nda heyecan artıyor: Kura çekimi 4 Kasım’da

27.10.2026 - 16:45

Millî Enerji 2040 vizyonuyla enerji bağımlılığının azaltılması hedefleniyor

27.10.2026 - 16:33

Aksa Doğalgaz Teknoloji, Operasyonel Mükemmellik ve Sürdürülebilirlik Odaklı Büyümeye Devam Edecek

27.10.2026 - 16:28
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel