Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesine Milyonlarca Liralık Atık Su Cezası!

İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan rögar taşması ve kötü koku ihbarı sonucu yapılan incelemede Harmandalı Katı Atık Tesisi’nden sızan atık suyun ciddi taşkınlara neden olduğu ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, atık suyu Harmandalı Deresi üzerinden İzmir Körfezi’ne deşarj ettiği için 1 milyon 671 bin 844 TL ceza aldı.

Yayınlama: 10.02.2025 - 12:29 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 12
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’deki atık su sorununda skandala karıştı! Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan kötü koku ve taşkınlar, Harmandalı Katı Atık Tesisi’nin atık sularıyla ilişkilendirilerek İzmir Körfezi’ne sızdığı tespit edildi. Bu olay, belediyenin milyonlarca liralık ceza almasına neden oldu.

İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde rögar taşması ve kötü koku ihbarı üzerine yapılan incelemede Harmandalı Katı Atık Tesisi’den sızan atık suyun taşkına neden olduğu tespit edildi.

Bölgede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yağmur suyu kanalıyla atık suyu Harmandalı Deresi üzerinden İzmir Körfezi’ne deşarj ettiği belirlendi. Büyükşehir Belediyesi’ne 1 milyon 671 bin 844 TL ceza uyguladı.

İlgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

KÖRFEZ'E DÖKÜLEN DERE

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, yoğun kokuya da neden olan atık suların dereye deşarjından dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 671 bin 844 TL idari para cezası uygulandığı belirtilirken, denetimlerin ve doğayı koruma mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çiğli ilçesinde meydana gelen atık su krizi, çevre hassasiyeti açısından büyük endişe yaratırken, 1 milyon 671 bin 844 TL idari para cezası ile sonuçlandı. Belediye, Harmandalı Katı Atık Tesisi’nden sızan atık suların Körfez’e dökülmesiyle çevreye verdiği zararın farkına varmış durumda. Buna ek olarak, kamuoyunda da büyük yankı uyandıran bu olay, doğa koruma çalışmalarının öneminin bir kez daha vurgulanmasını sağladı.

Son Haberler

FNSS’den Amfibi Harekâtlara İnsansız Çözüm: İ-ZAHA

22.08.2026 - 20:26

Nemrut’un Dev Heykellerine 5 Yıllık Koruma Kalkanı

22.08.2026 - 20:23

Denizcilik ve Savunma Teknolojileri Gölcük’te Buluştu

22.08.2026 - 20:19

Uganda'dan ATO Üyelerine Ticari İş Birliği Teklifi

22.08.2026 - 20:17

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Müzikseverlerle AKM ve CSO Ada Ankara’da Buluşacak

22.08.2026 - 13:39

Logitech’e Red Dot Design Awards’tan Dört Ödül

22.08.2026 - 12:27

Akbank’tan Ticari Kart Dünyasında Bir Yenilik

22.08.2026 - 12:25

Sütaş, Pakistan’daki Yatırımlarını Büyütmek İçin Yeni Bir Adım Atıyor

22.08.2026 - 12:21

Ordu, İlk Kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 

22.08.2026 - 11:28

Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti

22.08.2026 - 11:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel