Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binasında Zemin Etütleri Sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılması planlanan ana hizmet binasına yönelik zemin ve temel incelemeleri devam ediyor. Güvenli ve sağlam bir yapı oluşturulması amacıyla yürütülen jeofizik ölçümler, çevresel titreşim ve gürültünün sonuçları etkilememesi için gece saatlerinde yapılıyor. Çalışmalarla binanın inşa edileceği alanın zemin özelliklerine ilişkin verilerin en doğru şekilde elde edilmesi hedefleniyor.

Yayınlama: 05.11.2026 - 10:47 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 16
Paylaş:

30 Ekim 2020’deki depremde hasar görmesi nedeniyle boşaltılan ve 2022’de yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının aynı yerde yeniden inşa edilmesi kapsamında zemin ve temel etüt çalışmaları sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından hız kazanan süreçte uygulama projesine esas oluşturacak etüt raporlarının hazırlanması için jeofizik ölçümlere başlandı.

Güvenli yapılaşma açısından büyük önem taşıyan ölçümlerde, yeraltına gönderilen sismik sinyallerin tepkileri kaydediliyor. Gündüz saatlerinde çevrede oluşan hareketlilik, gürültü ve titreşimlerin veri kalitesini etkileme ihtimaline karşı ölçümler gece gerçekleştiriliyor. Zemin faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından binanın uygulama projeleri hazırlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Jeofizik Mühendisi Serhat Tanınmış, zemin etüdü kapsamında jeofizik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Tanınmış, “Aldığımız ölçümlerle zeminin yeraltı yapısını ve fiziksel özelliklerini belirlemeyi amaçlıyoruz. Bu veriler, yeraltının modellenmesi, zeminin deprem sırasında nasıl tepki vereceğinin değerlendirilmesi ve güvenli yapıların tasarlanması açısından büyük önem taşıyor. Güvenli yapılaşmanın öncelikli koşullarından biri, zeminin özelliklerinin doğru belirlenmesidir. Çevredeki gürültü ve titreşimler ölçüm kalitesini etkileyebildiği için çalışmaları gece gerçekleştiriyoruz. Böylece daha temiz ve kaliteli veriler elde ederek doğru sonuçlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Son Haberler

Türkiye'de orman yangınları yüzde 35 azaldı

05.11.2026 - 15:41

Süper Lig'de 11. haftanın hakemleri açıklandı

05.11.2026 - 15:36

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 29 trilyon lirayı aştı

05.11.2026 - 15:21

Merkez Bankası rezervleri 158,1 milyar dolara geriledi

05.11.2026 - 15:19

Girişimcilik projelerine 604 milyon liralık hibe desteği

05.11.2026 - 15:11

Ankara'nın 10 aylık ihracatı 15,7 milyar dolara ulaştı

05.11.2026 - 15:08

Türk Telekom'un üçüncü çeyrek geliri 86,4 milyar lira oldu

05.11.2026 - 14:09

MSB: Bir haftada 6 PKK'lı daha teslim oldu

05.11.2026 - 13:34

Bakan Kacır: Türkiye, AB'nin rekabet gücünü artıracak

05.11.2026 - 13:31

Depremzedelere Konut ve İş Yeri Borçlarında Büyük İndirim Fırsatı

05.11.2026 - 13:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel