Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

İzmir İşgal Yıllarında Basın: APİKAM'da Tarihi Söyleşi!

İzmir'in işgal dönemindeki basın hayatı, APİKAM'daki özel bir söyleşiyle aydınlatılıyor! O dönemdeki gazetecilik faaliyetleri ve zorluklar masaya yatırılacak.

Yayınlama: 14.05.2025 - 06:20 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 21
Paylaş:

İzmir'in işgal yılları, tarihimizin karanlık sayfalarından biri. Peki o dönemde İzmir basını neler yaşadı? Hangi zorluklarla mücadele etti? Hangi haberleri duyurmaya çalıştı? İzmir Büyükşehir Belediyesi APİKAM, bu soruların cevaplarını aramak için 'İşgal Döneminde İzmir Basını' başlıklı bir söyleşi düzenliyor. Dr. Efdal Sevinçli'nin katılımıyla gerçekleşecek bu önemli etkinlik, İzmir'in işgal yıllarındaki basın hayatına ışık tutacak ve o dönemin gazetecilerinin fedakarlıklarını gün yüzüne çıkaracak. Tarihe meraklı olan herkesi bu anlamlı söyleşiye davet ediyoruz. İzmir'in o zorlu günlerinde basının nasıl bir rol oynadığını keşfetmeye hazır olun!

İZMİR-BHA İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) devam eden “Kent Söyleşileri” kapsamında 15 Mayıs 1919’da başlayan ve 9 Eylül 1922’de son bulan işgal yılları boyunca İzmir’de basın hayatının durumu mercek altına alınacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi APİKAM tarafından gerçekleştirilen Kent Söyleşileri, “İşgal döneminde İzmir basını” söyleşisiyle devam ediyor. 15 Mayıs 1919’da Yunanistan ordusunun İzmir’e çıkmasıyla başlayan ve 9 Eylül 1922’de Türk ordusunun kenti geri almasıyla son bulan işgal yıllarında İzmir basınının durumunu konu alacak söyleşi, 15 Mayıs Perşembe günü 18.00-19.30 saatleri arasında düzenlenecek. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi bahçesinde gerçekleştirilecek söyleşinin konuğu İzmir kent tarihi, kültür ve sanat hayatı alanında çalışmaları bulunan Dr. Efdal Sevinçli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi APİKAM, 'Kent Söyleşileri' kapsamında 'İşgal Döneminde İzmir Basını' başlıklı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 15 Mayıs 1919'dan 9 Eylül 1922'ye kadar süren işgal yıllarında İzmir basınının yaşadığı zorluklar ve faaliyetleri, Dr. Efdal Sevinçli'nin katılımıyla detaylı bir şekilde ele alınacak. Söyleşi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi bahçesinde gerçekleşecek ve İzmir'in işgal dönemindeki basın hayatına dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaracak. Bu etkinlik, İzmir'in tarihi ve kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacını taşıyor. İzmir basınının o dönemdeki rolünü anlamak, günümüz gazeteciliği için de önemli dersler sunuyor.

# İzmir işgali # İzmir basını # APİKAM söyleşi
Son Haberler

BCG’nin Geliştirdiği “Canlılık Endeksi” Şirketlerin Sürdürülebilir Büyüme Potansiyelini Belirliyor

19.08.2026 - 16:01

İSO ile YTÜ Sanayinin Test ve Analiz Erişimi için Protokol İmzaladı

19.08.2026 - 15:58

Türkiye Kültür Yolu Festivali İlk Kez Ordu’da 

19.08.2026 - 15:57

Mavi FTSE4Good Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Girmeye Hak Kazandı

19.08.2026 - 15:29

Ümit Özdağ: Türkiye Zorlu Bir Süreçten Geçiyor

19.08.2026 - 14:55

Bakan Uraloğlu, Kariyer Buluşmasında Gençlerle Bir Araya Geldi

19.08.2026 - 14:47

TOFAŞ ile FitLine Arasında Sponsorluk Anlaşması Yenilendi

19.08.2026 - 14:34

LGS’de Mesleki Eğitime İlgi Arttı: İlk Yüzde 5’lik Dilimden 555 Öğrenci Yerleşti

19.08.2026 - 14:26

Golden Global Yatırım Bankası’ndan Yurt Dışı Eğitim Hayallerine Finansman Desteği

19.08.2026 - 13:56

MSD Hayvan Sağlığı Araştırması: "Her 4 Kedi Sahibinden 1'i Yanılıyor"

19.08.2026 - 13:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel