Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

İzmir Narlıdere'de Sıfır Atık Seferberliği: Çevre Bilinci Etkinliği Büyük İlgi Gördü!

Narlıdere Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nde sıfır atık bilincini artırmak için etkinlik düzenledi. Geri dönüşüm süreçleri anlatıldı, çocuklara çevre dostu hediyeler dağıtıldı.

Yayınlama: 30.05.2025 - 13:12 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

İzmir Narlıdere'de çevre duyarlılığının yükseltilmesi amacıyla düzenlenen Sıfır Atık etkinliği, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Narlıdere Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası'nı fırsat bilerek, vatandaşları atık yönetimi konusunda bilinçlendirmeyi hedefledi. Etkinlikte, geri dönüşümün önemi vurgulanırken, özellikle çocuklara yönelik çevre dostu aktiviteler düzenlendi. Narlıdere'de sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu önemli adım, çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacak. Peki, etkinlikte neler yaşandı ve Narlıdereliler çevre konusunda nasıl bir farkındalık kazandı?

İzmir Narlıdere Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda, Dünya Çevre Günü etkinliği düzenledi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Etkinlik alanında açılan stantlarda, özellikle sıfır atık ve geri dönüşüm süreçlerine dair bilgilendirici sunumlar yapılırken, Narlıdereli vatandaşlara ambalaj atıkları, tekstil ürünleri, atık piller ve bitkisel atık yağların nasıl dönüştürüldüğü anlatıldı.

Etkinlik kapsamında, çocuklara çevre dostu hediyeler de dağıtıldı. Minik öğrencilere üzerinde bitki tohumları bulunan tohum kalemleri hediye edilirken, doğayla bağ kurmalarını sağlamak ve bitki yetiştirmeye teşvik etmek amacıyla saksıda çiçek de verildi. Etkinlikte çocuklara özel yüz boyama etkinlikleri ve yarışmalar da düzenlenerek keyifli bir gün geçirmeleri sağlandı.

Narlıdere Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte, sıfır atık ve geri dönüşüm konularına odaklanıldı. Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantlarda, ambalaj atıkları, tekstil ürünleri, atık piller ve bitkisel atık yağların nasıl dönüştürüldüğü detaylı bir şekilde anlatıldı. Çocuklara tohum kalemleri ve saksıda çiçekler hediye edilerek doğayla bağ kurmaları teşvik edildi. Yüz boyama etkinlikleri ve yarışmalarla çocuklar eğlenceli bir gün geçirirken, çevre bilinci aşılandı. Etkinlik, Narlıdere'de çevre duyarlılığının artmasına önemli bir katkı sağladı.

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel