Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İzmir'de Halk Ekmek Fiyatları Sabit Kaldı! Zam Yok

İzmir'de özel fırınlarda ekmek fiyatları artarken, Halk Ekmek'te fiyatlar değişmedi. 210 gram ekmek hala 8 TL!

Yayınlama: 11.08.2025 - 09:07 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 161
Paylaş:

İzmir'de dar gelirli vatandaşlar için sevindirici haber! Özel fırınlarda ekmek fiyatları yükselirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda fiyatlar sabit tutulmaya devam ediyor. Başkan Cemil Tugay'ın sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen bu uygulama, vatandaşların bütçesine önemli bir destek sağlıyor. Halk Ekmek büfelerinde 210 gram ekmek, piyasadaki fiyatların neredeyse yarısına, sadece 8 TL'ye satılmaya devam edecek. Bu kararın arkasında yatan nedenler neler? Halk Ekmek Müdürü Ali Kalmış'ın açıklamaları ve fabrikanın üretim kapasitesi hakkında detaylar haberimizde.

İzmir’de ekmeğe zam yapılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’deki Halk Ekmek Fabrikası’nda tarife değişikliğine gidilmedi. Piyasada 200 gram ekmek 15 lira olurken, Halk Ekmek büfelerinde 210 gram ekmek 8 TL’den satılmaya devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın sosyal belediyecilik anlayışıyla İzmir’de ekmeğe zam yapılırken, Halk Ekmek’te fiyatlar sabit tutuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki Grand Plaza AŞ’ye bağlı olarak hizmet veren Çiğli’deki Halk Ekmek Fabrikası’nda hijyenik, lezzetli ve ucuz ekmek üretimi devam ediyor. Yurttaşlara temel ihtiyaç ürünü ekmeği, uygun fiyata ulaştıran fabrika, temmuz ayında gerçekleştirilen, ağustosta yürürlüğe giren ekmek zammına rağmen tarifesinde değişiklik kararı almadı. Kentte ekmek fiyatı 12 buçuk liradan 15 liraya yükselirken, Halk Ekmek 8 TL olan fiyatı sabit tuttu. İzmirlilerin bütçesini koruyan fabrika, 108 satış noktasında 210 gram ekmeği yine aynı tutarla vatandaşla buluşturuyor.

“Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Ali Kalmış, “İzmir Fırıncılar Odası’nın 200 gramlık ekmeği 15 liradan satma kararı bakanlıkça da onaylandı. Şu an İzmir çevresinde uygulanmaya başlandı. Haklılar belki. Enerji ve girdi maliyetlerinin yüksek olması fırıncı arkadaşları bu kararı almaya itmiş olabilir. Ancak biz de Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın talimatı doğrultusunda bu maliyetler karşısında dayanabildiğimiz kadar dayanarak 210 gramlık ekmeği 8 liradan satmaya devam edeceğiz. Bu dönemde geçim çok zor. Halkımızın da en temel ihtiyacı ekmek. Biz de halkımızın yanındayız” dedi.

Ürünler ve fiyatlar

Saatte 5 bin, günde 160 bin ekmek üretme kapasitesiyle çalışan tesiste titiz bir süreç yürütülüyor. Her gün el değmeden üretilen ekmekler, 108 Halk Ekmek satış noktası aracılığıyla yurttaşların sofralarına ulaştırılıyor. Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen 210 gramlık normal ve kepekli ekmek 8 lira, 450 gramlık tam buğday unlu ve çavdarlı ekmek 25 lira, 450 gramlık glütensiz (fenilketonüri) ekmek 35 lira, 1 kilogramlık karakılçık ekmeği 75 lira ücretle satışa sunuluyor.

İzmir'de ekmek fiyatlarındaki artış tartışma yaratırken, Halk Ekmek Fabrikası'nın zamma direnmesi büyük takdir topladı. Fabrika Müdürü Ali Kalmış, artan maliyetlere rağmen dayanabildikleri kadar dayanacaklarını ve halkın yanında olacaklarını vurguladı. Halk Ekmek, 108 satış noktasında 210 gram ekmeği 8 TL'den satmaya devam ediyor. Ayrıca, tam buğday, çavdarlı, glütensiz ve karakılçık gibi farklı ekmek çeşitleri de uygun fiyatlarla vatandaşlara sunuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması, sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir örneği olarak öne çıkıyor.

# İzmir Halk Ekmek # Ekmek Zammı # Cemil Tugay
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel