Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İzmir'de Korkunç Yangın Bilançosu: 10 Bin Hektar Kül Oldu!

İzmir'de son üç günde çıkan yangınlar, yaklaşık 10 bin hektarlık alanı küle çevirerek büyük bir felakete yol açtı. Yangınlar en çok Menderes ve Seferihisar'ı etkiledi.

Yayınlama: 01.07.2025 - 13:16 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 61
Paylaş:

İzmir'de yaşanan yangın felaketi, bölge halkını derinden etkiledi. Üç gün boyunca süren yangınlar, ekiplerin yoğun çabalarına rağmen kontrol altına alınmakta zorlanıldı. Binlerce hektar ormanlık alan ve yerleşim yeri kül olurken, doğa büyük bir yara aldı. Yangınların çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer soruşturma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangınzedelere destek olmak için seferber oldu ve bölgeye yardım malzemeleri gönderildi. Bu felaketin yaralarını sarmak için hep birlikte hareket etmeliyiz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, pazar günü Menderes ile Seferihisar arasında çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak için günlerdir sahada. Son üç günde 15’i ormanlık alanlarda çıkan 300 yangın, ateş savaşçılarının mücadelesi ile büyük oranda kontrol altına alındı. Seferihisar’da 10, Menderes’te 3 mahalle yangından etkilenirken bölgede 14 bin futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 10 bin hektarlık alan küle döndü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Menderes ile Seferihisar arasında çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak için yoğun mücadele verdi. Son üç günde 300 yangına müdahale eden ekipler sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Yangınlar Seferihisar’da; Akarca, Tepecik, Atatürk, Bengiler, Cumhuriyet, Kavakdere, Mersinalanı, Orhanlı, Payamlı, Turabiye mahalleleri ile Menderes’te Gümüldür Cumhuriyet, Keler, Kuyucak, Yeniköy mahallelerini etkiledi. Yine Seferihisar’da bulunan Yelken Sitesi, Doğankent Sitesi, Banksis Sitesi, Ömür Beldesi ve Doğanbey de yangından büyük oranda etkilenen yerleşimler arasında yer aldı.

Ot yangınları büyük risk

Pazar günü saat 12.00’den itibaren başlayan ve bugüne kadar süren yangınların bilançosu ağır oldu. Bu tarihler arasında 15 orman, 190 ot, 25 çöp, 9 bahçe, 5 anız ile 5 ağaç yangını başta olmak üzere toplam 300 yangına müdahale edildi.

Doğal alanlarda büyük kayıp

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı da yangın bölgesinin uydudan görüntüsünü alarak değerlendirme yaptı. Buna göre 1922 hektarlık orman, 3 bin 241 hektarlık makilik alan, 155 hektarlık meyve bahçesi, 355 hektarlık tarım alanı, 3 bin 225 hektarlık çayır, 300 hektarlık da diğer alanlar olmak üzere yaklaşık 10 bin hektarlık alan (14 bin futbol sahası büyüklüğünde) küle döndü.

Yangınların etkilediği 5 köy ve 2 mahalle tahliye edilirken, 8 farklı noktada yangınla mücadelenin sürdüğü belirtildi.

İzmir'de son üç günde çıkan yangınlar, özellikle Menderes ve Seferihisar ilçelerinde büyük hasara neden oldu. Toplamda 300 yangına müdahale edilirken, bunların 15'i orman yangınıydı. Yaklaşık 10 bin hektarlık alan küle dönerken, 5 köy ve 2 mahalle tahliye edildi. Yangınlar, ormanlık alanların yanı sıra tarım arazileri ve yerleşim yerlerini de etkiledi. Ekiplerin yoğun çalışmalarıyla yangınlar büyük oranda kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangınzedelere destek sağlamak ve bölgenin yeniden imarı için çalışmalarını sürdürüyor.

# İzmir yangın # Orman Yangını # Menderes Seferihisar
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel