Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Sağlık
Sağlık

İzmir’de Sigara Bırakma Farkındalığı İçin Özel Stant

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası kapsamında belediye personeline yönelik karbonmonoksit (CO) ölçümü ve sigara bırakma farkındalığı standı kurdu. Sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan stant, İzmir Enternasyonal Fuarı boyunca vatandaşlara da hizmet verecek.

Yayınlama: 04.09.2026 - 10:07 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 2
Paylaş:

Toplum sağlığını korumak, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası, bu yıl “Her Gün Halk Sağlığı” temasıyla düzenleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı da tütün kullanımının zararlarına dikkat çekmek ve tütünsüz, sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyen personeli desteklemek amacıyla farkındalık çalışması başlattı. Bu kapsamda Kültürpark hollerinde Karbonmonoksit Ölçümü ve Sigara Bırakma Farkındalık Standı kuruldu. Hafta boyunca açık olacak stantta sağlık personeli tarafından nefeste karbonmonoksit ölçümü yapılacak. Ölçüm sonuçları kişilere açıklanarak tütün kullanımının sağlık üzerindeki riskleri anlatılacak ve sigarayı bırakma sürecine ilişkin bilgi verilecek. Sigarayı bırakma kararı alan personel, profesyonel destek almaları amacıyla doğrudan Eşrefpaşa Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği’ne yönlendirilecek. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı standında da İzmirli yurttaşların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak gerekli yönlendirmeler yapılacak.

FUAR BOYUNCA STANT AÇIK OLACAK

Sağlık Eğitimleri Şube Müdürlüğü bünyesinde şef olarak görev yapan Ekrem Ersin Cesur, çalışmanın hem personelin hem de yurttaşların tütünün zararları konusunda farkındalığını artırmayı amaçladığını belirtti. Cesur, “Tütünsüz ve sağlıklı bir yaşama geçmek isteyenlere destek olmak amacıyla farkındalık standımızı kurduk. Standımızda karbonmonoksit ölçümü yapılıyor ve tütünün zararları konusunda bilgilendirme yapılıyor. Fuar boyunca aynı hizmeti vatandaşlarımıza da sunacağız. Sigara içen ve bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı standımıza bekliyoruz” dedi.

Son Haberler

Başkan Tugay: İzmir’in Dijital Dönüşümüne Katkı Sağlayacak

04.09.2026 - 17:49

“Kitaba Vefa” Sergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Açıldı

04.09.2026 - 17:47

ÖBB, Alpbach’ta Otonom Otokar e‑Centro ile Yolcu Taşımaya Başladı

04.09.2026 - 17:10

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Ağustos Ayında 1 Milyar 605 Milyon Dolarlık İhracat

04.09.2026 - 17:06

Rosatom Kazakistan’da Nükleer Santral İnşası İçin Sözleşme İmzaladı

04.09.2026 - 17:04

Dünyada Şarj Teknolojisinin Sınırlarını Fotec Yeniden Yazıyor

04.09.2026 - 16:55

Vakıf Katılım’dan Bursa Vakıf Eserleri Fotoğraf Sergisi

04.09.2026 - 15:31

Vodafone, DAMAC Digital İş Birliğiyle İzmir Veri Merkezi’nin İlk Fazını Yaklaşık 100 Milyon Dolarlık Yatırımla Hizmete Açtı

04.09.2026 - 15:26

Türkiye’nin Yerli Markası Daniel Klein Group, Hong Kong Saat Fuarı’na Damgasını Vurdu

04.09.2026 - 15:21

Arteche'nin Küresel Büyümesine Türkiye'den Güçlü Katkı

04.09.2026 - 15:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel