Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Teknoloji
Teknoloji

İzmir'de Sosyal Konutlara Yoğun İlgi: 6 Günde 40 Bin Başvuru!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın adaylık sürecindeki vaatlerinden 25 bin sosyal konut projesinin ilk ayağı olan Egeşehir Menemen Konutları’na, tanıtım töreninin ardından 6 günde 40 binin üzerinde başvuru yapıldı.

Yayınlama: 11.03.2025 - 09:32 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 53
Paylaş:

İzmir'de gerçekleşen Egeşehir Menemen Konutları tanıtım töreni büyük ilgi gördü! Orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlara 120 ay vade ve uygun taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın liderliğindeki bu proje konut krizine çözüm olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın adaylık sürecindeki vaatlerinden 25 bin sosyal konut projesinin ilk ayağı olan Egeşehir Menemen Konutları’nın tanıtım töreninin ardından 6 günde 40 binin üzerinde başvuru yapıldı.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde tanıtımı yapılan Egeşehir Menemen Konutları yoğun ilgi görüyor.

Orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlara konut sahibi olma imkanı sunan projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altındaki ana yürütücüsü olan Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji Anonim Şirketi’ne (Egeşehir AŞ) 6 günde 40 binin üzerinde başvuru yapıldı. 120 ay vade ve 15 bin TL’den başlayan taksitlerle hayalleri gerçeğe dönüştürecek proje için binlerce kişi telefon ve mesaj yoluyla Egeşehir AŞ’ye ulaşmaya çalıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, başvuru sayısının sosyal konut projesinin ne kadar önemli bir çalışma olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek “Günümüz koşullarında barınma konusu artık ciddi bir krize dönüşmüş durumda. Biz de konut krizine çözüm üretmek üzere yerel yönetim olarak sorumluluk aldık. Menemen’de 3 bin 100 konutu vatandaşlarımıza uygun şartlarda ödeme imkânıyla sunuyoruz. Hedefimiz 25 bin konut. Orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlarımızı rahatlatacak bir yol açmayı hedefliyoruz” dedi.

370 BİN METREKARE İNŞAAT ALANI

Egeşehir Menemen Konutları adını taşıyan proje Menemen’in Koyundere Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik yapılaşma alanı üzerinde gerçekleşecek. Yaklaşık 370 bin metrekarelik inşaat alanında 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde 3 bin 100 konut yapılacak. Projede sosyal ve yeşil alan, rekreasyon alanı, park alanı, sosyal yaşam merkezi, spor tesisleri, sosyal ve kültürel mekanlar, sağlık birimleri ve kreş hizmetleri gibi donatılar yer alacak.

Projeyle İzmirlilerin ev kirasından daha düşük bedellerle ev sahibi olması hedefleniyor. Geniş peyzaj bölümleri, güvenli oyun parkları, spor ve kültür alanları, doğa dostu yapılar ve modern altyapı ile tasarlanan yeni yaşam merkezi, ödeme kolaylığı ile dikkat çekiyor. 1+1 daireler 15 bin TL’den, 2+1 daireler 22 bin TL’den, 3+1 daireler ise 28 bin TL’den başlayan taksitlerle satışa sunulacak. Proje, asgari ücrete endeksli yapısıyla erişilebilir bir sosyal konut projesi olarak Türkiye’de model olacak nitelikte.

3 bin 100 konut için satış ofisi kurulumu ve ilk satışlar ise Nisan ayı itibarıyla başlıyor.  Tüm etaplar için yapım ihalesinin ardından 2 yıl içinde inşaatların tamamlanması ve dairelerin teslim edilmesi planlanıyor. 400 dairenin bulunduğu 1. Etap için Mayıs 2025’te temelin atılması, Mayıs 2027’de ise anahtar teslimi hedefleniyor. 2. Etap Temmuz 2025’te, 3. Etap Eylül 2025’te, 4. Etap ise Kasım 2025’te başlayacak.

İzmir'in Menemen ilçesinde hayata geçirilen Egeşehir Menemen Konutları projesi, sosyal konut ihtiyacını karşılamak için büyük bir adım olarak nitelendiriliyor. 3 bin 100 konutun yapılacağı projede, modern yaşam standartlarına uygun konutlar uygun ödeme seçenekleriyle satışa sunulacak. Projede yer alacak donatılar, sosyal alanlar ve düşük taksitlerle ev sahibi olma imkanı, İzmirlilere ekonomik olarak uygun konut sahibi olma fırsatı sunuyor.

# İzmir sosyal konutlar # Egeşehir Menemen Konutları # Cemil Tugay
Son Haberler

Akfen Gönüllüleri, 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

02.11.2026 - 17:27

INAN Derneği Genç Akademi İlk Mezunlarını Verdi

02.11.2026 - 17:27

YEKA RES-2026 Yarışmaları Yapıldı

02.11.2026 - 17:23

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel