Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İzmir'de Taksiye Sivil Zabıta Baskını! Yolcu Seçene Ceza Yağdı

İzmir'de zabıta ekipleri, yolcu kılığına girerek taksileri denetledi. Kural ihlali yapan taksicilere cezai işlem uygulandı!

Yayınlama: 24.08.2025 - 10:32 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

İzmir'de taksi terörü son buluyor! İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, artan şikayetler üzerine harekete geçti. Yolcu seçme, kısa mesafe ayrımı gibi sorunlara karşı sivil denetimler başlatan ekipler, kurallara uymayan taksicilere göz açtırmıyor. Bu operasyon, hem yolcuların güvenliğini sağlamayı hem de taksicilerin daha dikkatli olmasını amaçlıyor. İzmir'deki taksi yolculukları artık daha güvenli ve adil bir hale geliyor. Zabıta ekiplerinin bu kararlı tutumu, diğer şehirler için de örnek teşkil edebilir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, hem yolcuların hem de sürücülerin güvenliği için ticari taksileri denetledi.

Yolcu ayrımı ve kısa mesafe ihlalleri şikayetleri öne çıkarken kurallara uymayanlara para cezası uygulandı. Ekipler son sekiz ayda yaklaşık 30 bin denetim yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, ticari taşıtlarla ilgili şikayetler üzerine denetimlerini sıklaştırdı. Kısa mesafeye yolcu götürmeme ve yolcu seçme gibi şikayetleri değerlendiren ekipler, araçlara yolcu olarak bindi. Kurallara uymayanlara, cezai işlem uygulandı.

30 bin denetim
İzmir’de trafiğe kayıtlı 15 bin 548 ticari araç bulunuyor. Zabıta, son 8 ayda ticari araçlara yönelik yaklaşık 30 bin denetim gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda Belediye Emir ve Yasaklarına aykırı davrananlara yönelik 10 bin işlem uygulandı. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca da 2 bin 450 adet ceza kesildi. Ekipler, son 8 ayda toplam 12 bin 450 ceza kesti.

“Yolcu ve şoförlerin güvenliği için denetimlerimizi yıl boyu yapıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli zabıta memuru Ruken Kaplan, yurttaşların güvenli ve konforlu yolculuk yapmalarını sağlamak adına denetimleri sürdürdüklerini söyledi. Kaplan, “Denetimlerimizde birçok başlığa dikkat ediyoruz. Çalışma ruhsatı ve şoför tanıtım kartı çok önemli. Yine aracın genel görünümüne, sigara içilmez uyarısının bulunup bulunmadığına mutlaka bakıyoruz. Ayrıca taksimetre, aracın rengi gibi yönetmelikte olan her detayı titizlikle inceliyoruz. Yolcuların güvenliği ve yine taksicilerin güvenliği, taksicilerin kendisine emanet. O nedenle kurallara uygun şekilde davranmaları önemli. Şoförlerimizin daha dikkatli olmaları için uyarılarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliğini ve refahını sağlamak için denetimlerimizi tüm yıl sürdürüyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, ticari taksilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Son 8 ayda yapılan 30 bin denetimde, kurallara aykırı davrananlara 12 bin 450 ceza kesildi. Denetimlerde, çalışma ruhsatı, şoför tanıtım kartı, aracın genel görünümü ve taksimetre gibi unsurlar titizlikle inceleniyor. Amaç, hem yolcuların hem de taksi şoförlerinin güvenliğini sağlamak ve konforlu bir ulaşım deneyimi sunmak. Yetkililer, denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini ve vatandaşların güvenliği için her türlü önlemin alınacağını vurguladı.

# İzmir taksi denetimi # zabıta yolcu denetimi # taksi ceza
Son Haberler

Sersim ve Team Finans'tan Bayi Finansmanında Stratejik İş Birliği

10.08.2026 - 16:05

Borusan Contemporary'de Yeni Sezon İki Sergiyle Başlıyor

10.08.2026 - 15:41

Alarko Holding, Alarko Carrier’ın Yüzde 42,03’lük Payını Devralıyor

10.08.2026 - 15:22

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ulaşıma 225 Milyon TL’lik Yatırım

10.08.2026 - 14:30

MANGO Ankara’daki Mağaza Sayısını 8’e Çıkardı

10.08.2026 - 14:29

Aon, 2026 Yılı İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

10.08.2026 - 14:25

Aon’un İkinci Çeyrek Geliri 4,2 Milyar Dolara Ulaştı

10.08.2026 - 14:23

Türkiye ile Çekya Arasında 10 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi

10.08.2026 - 14:02

MASKİ’den Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı

10.08.2026 - 13:57

Adana Karataş’ta 1,2 Milyar Liralık Sera Yatırımı

10.08.2026 - 13:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel