Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

İzmir'den Malatya'ya Destek: Kadın ve Gençlik Merkezi İçin Temel Atıldı

İzmir Buca Belediyesi'nin destekleriyle Doğanşehir'de yapılacak Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi'nin ilk temel kazısı atıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili'in katılımıyla gerçekleşen törende duygusal anlar yaşandı.

Yayınlama: 06.02.2025 - 17:51 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 42
Paylaş:

İzmir desteklerini Malatya'ya sürdürüyor! Doğanşehir'de yükselen Kadın ve Gençlik Merkezi için atılan ilk adım duygusal anlara sahne oldu. Depremin izleri hala tazeyken, CHP'nin program düzenlediği etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

İzmir Buca Belediyesi’nin destekleriyle Doğanşehir’de yapılacak Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi’nin ilk temel kazısı atıldı.  6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ikinci yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından program düzenlendi. 

İZMİR (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yanı sıra İlçe Belediye Başkanlarının ve parti yöneticilerinin yer aldığı program kapsamında depremden en çok etkilenen bölgelerden Doğanşehir oldu. Burada Buca Belediyesi ile Doğanşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilecek Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi’nin ilk temel kazısı törenle yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcı Yalçın Karatepe konuşmasında şu sözlere yer verdi. 

Karatepe; “6 Şubat depremin 2.yıldönümünde depremin izlerini hala yaşayan bir yerdeyiz. Çok zor koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor hemşehrilerimiz ama onlar hayatı kolaylaştırmak için Buca Belediyemizin katkıları ile temel atma törenine iştirak ediyoruz bugün,  kadınların ve gençlerin hayatın içinde daha aktif olarak yer almalarına imkan verecek bu yapının yapılmasında emeği geçen katkısı olan bu sürece dahil olan herkese teşekkür ediyorum.İyiki varsınız iyiki destek oluyorsunuz. Sizlerin desteği ile bu yaraları saracağız Doğanşehir’i hak ettiği yere taşıyacağız.” dedi.

CHP  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba törende yaptığı konuşmada, İzmir’li Belediye Başkanlarına desteklerinden ötürü teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, “Bu ortamda bulunmak bizler için bir onur ama aynı zamanda iki yıl önce yaşadığımız o kötü olayın tekrar hatırlanması sebebiyle de büyük bir üzüntü aslında. Acılarınızı paylaşmak için buradayız. Biz İzmir’de Türkiye’nin bütün illerinden yurttaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. İzmir her şehirden vatandaşımızın yaşadığı bir yer. İzmir aslında Türkiye. Allah başka acılar yaşatmasın” dedi.

“ACILARI PAYLAŞMAYA GELDİK”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ise Doğanşehir Belediyesi ile olan kardeş şehir ilişkisini hatırlatarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın önderliğinde ilçe belediye başkanlarımızla buradayız. Acıları paylaşmaya geldik. Kardeşlik böyle günlerde belli olur. Biz de bugün kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek adına kadın ve gençlik aktivite merkezinin temelini atmaya geldik. Hayırlı olsun” diye konuştu.

DOĞANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN TEŞEKKÜR

İzmir’li belediyelere ve Milletvekili Ağbaba’ya destekleri için teşekkürlerini sunan Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram da, “Bu soğuk günde içimizi ısıttınız. 6 Şubat’ı Doğanşehir iliğine kadar yaşadı. Adeta kıyametin provasıydı. Böyle bir proje için verilen destek adına teşekkür ediyorum.” dedi.

ı.

6 Şubat depreminin ikinci yılında Doğanşehir'de gerçekleştirilen temel atma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili önderlik etti. Programda duygusal anlar yaşanırken, Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi'nin yapımına büyük destek verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları ve parti yöneticileri de törende hazır bulundu.

# İzmir Buca Belediyesi # Kadın ve Gençlik Merkezi # Malatya Destekleri
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel