Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Kültür & Sanat
Kültür & Sanat

İzmirliler'den Sanat ve Antika Fuarı’na yoğun ilgi

Yayınlama: 05.05.2024 - 12:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 25
Paylaş:

Fuarlar kenti İzmir’de bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Sanat ve Antika Fuarı, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Bin 500 sanatçı ve 5 bin sanat eserinin yer aldığı İzmir Sanat ve Antika Fuarı, sanatçıları da mutlu etti. Fuar, 5 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Demos Fuarcılık tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen İzmir Sanat ve Antika Fuarı, İzmirli sanatseverlerden büyük ilgi görüyor. İstanbul ve Bodrum’dan sonra Fuar İzmir A Holü'nde kapılarını açan fuarda resim, heykel, rölyef, cam sanatı gibi çok sayıda eser ve birbirinden değerli antika eserler sergileniyor.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dev portresinin de yer aldığı 15 bin metrekarelik alanda kurulan fuarda; 70 galeri, bin 500 sanatçı, 5 bin sanat eseri, 20 antikacının binlerce resim ve objesi İzmirlilerle buluşuyor. Klasik, Modern ve Çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı İzmir Sanat ve Antika Fuarı, 5 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

“İzmir halkına teşekkür ediyoruz”
Bu yıl ilk kez  düzenlenmesine rağmen fuarla ilgili çok güzel geri dönüşler ve tepkiler aldıklarını dile getiren Demos Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Aslan, “Satılan eserler evleri şenlendirecek. Değeri milyonları bulan eserlerin yanısıra 5 bin – 10 bin lira arasında olan eserler de var. Önümüzdeki sene fuarımız daha da büyüyecektir. Yurt dışından yabancı sanatçılar, galeriler fuarımızı gezdi. Önümüzdeki yıl fuarda yer alacaklardır. Bu ilgiden dolayı İzmir halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

“Böyle bir fuara ihtiyaç vardı”
Fuar katılımcıları arasında yer alan oyuncu, ressam Gafur Uzuner, “İzmir’de böyle bir fuarın yapılacağını söylediklerinde özellikle içinde yer almak istedim. Buna ihtiyaç olduğunu biliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, iyi de bir fuar oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay geldi. İlgi de gösteriyorlar. İyi sanatçılar, galeriler var. Zamanla daha da iyi olacak. İzmirlilere hayırlı olsun, bu fuarın kıymeti bilinsin” şeklinde konuştu.

“İlgi mutluluk verici”
“Gölgeler Koleksiyonu” isimli eserleri ile fuara katılan ressam Güneş Çağlarcan, “Pandemi döneminde kayıplar vardı, o dönem hissettiklerimi anlattım. Bu benim 15’inci sergim oldu. Acılar ilham oldu, sanata dönüştürdüm. Başkanımız Cemil Tugay ile fuarda çok keyifli bir sohbetimiz oldu. Başkanımıza da o duygunun geçtiğini hissettim. Fuarı inanılmaz beğendim. Büyük bir sanatsever kitlesi yoğun bir ilgiyle fuarı geziyor. İlk günden bu yana ciddi bir ilgi görüyoruz, bu mutluluk verici” diye konuştu.

“İzmir halkını çok sevdik”
Galeri İdil’in sahibi İdil Yılmaz, “Çok heyecanla geldik. Şahane bir fuar olmuş. Her şey şahane, gelecek seneyi iple çekiyorum. İzmirlilerin sanata karşı ilgisi beklediğimden de yoğun oldu. Misafirperverlikleri çok tatlı, sanata olan ilgileri de çok yoğun. İzmir halkını çok sevdik, umarım bizi hiçbir zaman yalnız bırakmazlar” dedi.

Son Haberler

Egeberk Anaokulu’nda Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

28.10.2026 - 10:51

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, İTO Meclis Üyeliğine Yeniden Seçildi

28.10.2026 - 10:51

QNB Türkiye, 2026 Yılının Üçüncü Çeyreğinde De Güçlü Finansal Performansını Sürdürdü

28.10.2026 - 10:45

Akçansa’nın Satışları İlk Dokuz Ayda 23,1 Milyar TL’ye Ulaştı

28.10.2026 - 10:44

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin Tıbbi ve Biyomoleküler Kimyada Dünya İkincisi

28.10.2026 - 10:42

Afrika Sanayisine Açılan Yeni Kapı: ITAF 2026 Kazablanka’da Gerçekleşti

28.10.2026 - 10:34

Desecure Technology Yeni Nesil Güvenlik Teknolojilerini EIF 2026'da Tanıtacak

28.10.2026 - 10:31

TÜRKÇİMENTO, Trakya Üniversitesi’nde Beton Semineri ve Uygulamalı Workshop Düzenledi

28.10.2026 - 10:30

Türkiye’nin Turizm Başkenti Antalya, Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne Ev Sahipliği Yapacak

28.10.2026 - 10:28

Atatürk Posterleri Nilüfer’in Her Yerinde             

28.10.2026 - 10:21
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel