İzmit'te Ramazan Coşkusu: Kültür Tepesi'nde Her Gün 1000 Kişiye Ücretsiz İftar Sofrası!
İzmit'in kalbi bu Ramazan ayında Kültür Tepesi'nde atıyor! İzmit Belediyesi'nin gelenekselleşen mobil aşevi uygulaması, bu yıl yepyeni bir noktada, dayanışma ve paylaşma ruhunu en üst düzeye taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Anıt Park'ta vatandaşlarla buluşan bu anlamlı proje, şimdi şehrin panoramik manzarası eşliğinde, Atatürk Heykeli'nin yanı başında konumlandı. Her gün bin kişiye ulaşacak bu muazzam organizasyonla, iftar sofraları şenleniyor, komşuluk bağları güçleniyor. Vatandaşlarımıza ücretsiz sunulan sıcacık yemeklerle Ramazan'ın bereketi iliklerine kadar hissediliyor; siz de bu özel atmosfere tanıklık etmek istemez misiniz?
İzmit Belediyesi, Ramazan ayının bereketini bu yıl da dayanışma sofralarında paylaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Anıt Park’ta hizmet veren mobil aşevi, bu Ramazan’da Kültür Tepesi’nde, Atatürk Heykeli’nin bulunduğu alana kuruldu. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Ramazan ayının rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da sofraların İzmitlilerle paylaşıldığını ifade etti.
Solakoğlu, mobil aşevinin yeni yerinde her gün bin kişilik iftar yemeği çıkaracağını belirterek, “Bereketli iftar sofralarımızda İzmitlilerle bir araya geleceğiz. Ramazan boyunca mahalle iftar programlarımız ve çeşitli etkinliklerimiz de olacak. Ramazan ayımız mübarek olsun” dedi.

RAMAZAN AYI BOYUNCA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK
Sosyal Hizmetler Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci ise mobil aşevinin Ramazan ayı boyunca ücretsiz hizmet vereceğini belirtti. Kültür Tepesi’ndeki mobil aşevinde hazırlanan bin kişilik iftar yemeğinin çadır alanında vatandaşlara ikram edileceğini söyleyen Kahveci, ilk gün menüsünde etli nohut, çorba, pilav, tatlı ve ayran bulunduğunu aktardı.
Vatandaşların yemeklerini dökme olarak alabileceğini ve çadır alanında iftar yapabileceğini ifade eden Kahveci, Ramazan ayı sonuna kadar hizmetin süreceğini, eş zamanlı olarak mahallelerde de iftar sofraları kurulacağını kaydetti. Dayanışma ve paylaşma ruhunun öne çıktığı mobil aşevi, bu yıl Kültür Tepesi’nde İzmitlileri aynı sofrada buluşturacak.

İzmit Belediyesi'nin Ramazan ayına özel olarak düzenlediği mobil aşevi uygulaması, bu yıl Kültür Tepesi’nde vatandaşlarla buluşuyor. Geçtiğimiz yıllardaki başarılı deneyimlerini yeni bir lokasyonda sürdüren belediye, her gün bin kişiye ücretsiz iftar yemeği sunarak sosyal dayanışmanın güzel bir örneğini sergiliyor. Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci'nin vurguladığı gibi, bu hizmet Ramazan ayı boyunca kesintisiz devam edecek ve mahalle iftarlarıyla da desteklenecek. Etli nohut, çorba, pilav, tatlı ve ayran gibi zengin menülerle kurulan bu sofralar, İzmitlileri bir araya getirerek Ramazan’ın ruhunu yaşatacak. Kültür Tepesi'nde kurulan çadır alanında yemeklerini dökme olarak alabilecek veya alanda iftar yapabilecek vatandaşlar, bu sayede birlik ve beraberlik içinde oruçlarını açma imkanı bulacaklar.