Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İzmit'ten Diyabet Alarmı: Belediyeden Farkındalık Çağrısı!

İzmit Belediyesi diyetisyenleri, Dünya Diyabet Günü'nde doğru beslenme ve erken teşhisin önemini vurgulayarak diyabete karşı farkındalık çağrısında bulundu.

Yayınlama: 14.11.2025 - 17:18 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 82
Paylaş:

İzmit Belediyesi, Dünya Diyabet Farkındalık Günü vesilesiyle önemli bir adım attı. Diyetisyenler, diyabetin kontrol altına alınabilir bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları bilinçlenmeye davet etti. Ücretsiz diyetisyen hizmetiyle İzmit halkının yanında olan belediye, sağlıklı bir yaşam için farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu çağrı, diyabetle mücadelede umut ışığı olurken, erken teşhis ve doğru beslenmenin hayati önemi bir kez daha vurgulanıyor. İzmit Belediyesi'nin bu anlamlı girişimi, sağlıklı bir toplum için atılan değerli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İzmit Belediyesi diyetisyenleri, Dünya Diyabet Farkındalık Günü’nde diyabetin doğru beslenme ve erken tanıyla kontrol altına alınabileceğini vurgulayarak toplumda farkındalık çağrısı yaptı. Ücretsiz diyetisyen hizmetinden faydalanmak isteyenler 0262 318 02 10 numaralı hattı arayarak randevu alabilirler

14 Kasım Dünya Diyabet Farkındalık Günü kapsamında konuşan Diyetisyen Emre Damar, diyabetin erken tanı, doğru beslenme ve düzenli egzersizle kontrol altına alınabileceğini vurgulayarak “Sağlıklı bir İzmit için hep birlikte güçlü olalım” dedi. Uzman Diyetisyen Dilan Avcı, diyabetin sağlıklı ve dengeli beslenmeyle önlenebileceğini, rafine şeker ve beyaz undan uzak durulması gerektiğini belirtti. Diyetisyen Hilal Katırağ Demir ise düzenli doktor kontrolleri, kan şekeri takibi ve günlük yürüyüşün diyabetle kaliteli yaşam için önemli olduğunu söyledi ve diyabetli bireylerin yanında olduklarını ifade etti.

“HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ OLALIM”

Diyetisyen Emre Damar 14 Kasım Dünya Diyabet Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Diyabet, halk arasında da bilinen adıyla şeker hastalığı, dünyada milyonlarca kişi tarafından görülen kronik bir hastalıktır. Ancak erken tanı, doğru beslenme ve düzenli egzersiz ile diyabeti kontrol altına alabilmek mümkündür. Bugün amacımız, diyabetle yaşamanın da sağlıklı bir yaşam olduğunu hatırlatmaktır. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde diyabetin farkında olalım, sağlıklı bir İzmit için hep birlikte güçlü olalım” dedi.

“DİYABET ÖNLENEBİLİR BİR RAHATSIZLIKTIR”

Uzman Diyetisyen Dilan Avcı ise, “Diyabetten korunmak için en önemli adım sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmektir. Rafine şeker ve beyaz un tüketimini azaltmak, sebze meyvelere yer vermek ve kaliteli protein kaynaklarından faydalanmak gerekir. Düzenli öğünler, yeterli su tüketimi ve porsiyon kontrolüyle birlikte diyabet önlenebilir bir rahatsızlıktır” ifadelerini kullandı.

“DİYABETLİ BİREYLERİN YANINDAYIZ”

Diyetisyen Hilal Katırağ Demir ise Dünya Diyabet Farkındalık Günü ile ilgili olarak, “Her bireyin hikayesi farklıdır ama hedefimiz ortaktır. Daha sağlıklı, daha güçlü bir yaşam. Doktor kontrolleri, kan şekeri takibi, günlük 30 dakika tempolu yürüyüş ve yaşam tarzı değişiklikleri diyabetle kaliteli bir yaşamın anahtarıdır. Diyabete karşı mücadele; sevgiyle, saygıyla ve dayanışmayla mümkündür. Kendiniz için attığınız her adım, sevdikleriniz için umut taşır. Biz diyabetli bireylerin yanındayız. Çünkü bu hepimizin ortak sorumluluğu. Dünya Diyabet Günü’nde diyabete karşı farkında olalım” şeklinde konuştu.

İzmit Belediyesi diyetisyenleri, Dünya Diyabet Farkındalık Günü'nde yaptıkları açıklamalarla diyabetin erken tanı, doğru beslenme ve düzenli egzersizle kontrol altına alınabileceğini belirtti. Rafine şeker ve beyaz undan uzak durulması, düzenli doktor kontrolleri ve günlük yürüyüşün önemine değinildi. Diyetisyenler, diyabetli bireylerin yanında olduklarını vurgulayarak, ücretsiz diyetisyen hizmetiyle destek sunuyor. Amaç, diyabetle yaşamanın da sağlıklı bir yaşam olabileceğini hatırlatmak ve toplumda farkındalık yaratmak.

# İzmit Belediyesi # Diyabet Farkındalık Günü # Sağlıklı Beslenme
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel