Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Kadın üreticilerden Başkan Büyükkılıç’a teşekkür

Yayınlama: 16.09.2024 - 13:32 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 23
Paylaş:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Tavuklar Bizden Üretim Sizden’ kampanyasında kırsal kesimde yaşayan kadın üreticilere 10 bin adet yarka (ferik) yumurta tavuğu dağıttı. Kadın üreticiler, böylesi anlamlı proje dolayısıyla Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.

KAYSERİ (İGFA) - Kentte tavukçuluk sektörü önemli bir gelişme süreci ile endüstriyel bir yapı kazanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile endüstriyel yapıya alternatif olarak kırsalda yaşayan girişimci kadın üreticilere kişi başı 10 adet yumurta tavuğu dağıtımı yaptı. 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tavuk Dağıtım Programı gerçekleştirildi.

Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında gerçekleşen Kayseri’de Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’nun Yaygınlaştırılması Projesi’nde kadın üreticilerin sevincine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da ortak oldu.

Tavukları teslim alan kadın üreticiler, verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini ilettiler. Kadın üreticiler, “Bu güzel desteğiniz, hem ekonomik hem de moral açısından bizlere büyük bir güç verdi. Sizlerin bu anlamlı yardım eli, kadınlar olarak bizleri daha da umutlandırmıştır” dediler.

“DUALARIMIZ SİZİNLE VE EKİBİNİZLE”

Başkan Büyükkılıç’a hem teşekkür hem de dua eden üreticiler, “Allah sizden razı olsun, emeklerinizin karşılığını en güzel şekilde almanızı nasip etsin. Dualarımız sizinle,  sizlerin ve ekibinizin sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir hayat sürmesini diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kadın üreticilere seslenerek, “Siz hanımefendiler, evimizin bereketi, temel direği, annemiz, bacımız, kardeşimizsiniz, ayrı ayrı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Üretenin hizmetkârı olduklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’miz yumurtacılığın merkezi. Hanımefendilere yönelik bu projeyi hayata geçirmek suretiyle onları teşvik ediyor, üreten olmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

“İNSANLARIN HAYIRLISI İNSANLARA HİZMET EDENDİR”

Her konuda Kayserililerin yükünü alıp, belediye hizmetleriyle buluşmasını sağlayan ekibini tebrik eden Büyükkılıç, “İnsanların hayırlısı insanlara hizmet edendir. Allah’tan korkan, kulundan utanan, Hulusi paşamızın da kulaklarını çınlatalım. İnsan önce Allah’tan korkacak, Allah korkusu ile hareket edecek, bu olmazsa olmazımızdır. Bunun yanında üreten olacak, hizmet eden olacak. Vatanını, devletini, milletini, bayrağını seven olacak” ifadelerini kullandı.

PROJE, AİLE VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYOR

Özellikle yumurta tavukçuluğu konusunda bölgenin potansiyel arz ettiği görülürken, şehirde bitkisel üretimin yanında bölgede hayvancılık konusunda da bir gelişme kaydedilmiş olacak. 

Proje ile kent genelinde kırsal kesimde ikamet eden kadın üreticilere zati ihtiyaçlarını karşılamak, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlandı. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda ortalama 330-350 gün yumurtlama özelliğine sahip, en az 3 yıl ekonomik ömrü olan yarka (ferik) tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir dünyada yaşama ve sağlıklı beslenme hakkının savunulmasına da katkı sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi hibe destekleri ile yumurta üreticiliği yapma konusunda isteklileri tavukçuluğa teşvik etmeyi hem bölge halkının donanımlı birer çiftçi olması hem de bölgenin istihdamına katkı sağlamak da hedefleniyor. Bu proje ile Kayseri’de yılda 3 milyon 500 bin adet doğal yumurta üretimi gerçekleştirilmiş olacak.

Kayseri’de Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’nun Yaygınlaştırılması Projesi’ne başvuran ve kırsal mahallelerde ikamet eden kadın çiftçilere yönelik uygulanan projede, 1 aileye 10 adet olmak üzere 1000 aileye 10 bin adet yarka (ferik) yumurta tavuğu dağıtıldı.

Aile başı 500 TL çiftçi payı katkı alınırken, projenin maliyeti 1 milyon 890 bin TL’yi buldu. 

Son Haberler

STM'nin Malezya Korvet Projesi'nde Üçüncü Gemi de Suyla Buluştu

09.08.2026 - 22:39

Havacılık Motorlarında Yeni Dönem: TEI TEKNOLOJİ Çatısı Kuruluyor

09.08.2026 - 22:35

HAVELSAN ve TDK’dan Türk Dili Bilgi Sistemi İçin İş Birliği

09.08.2026 - 22:32

Bakan Bak’tan Down Judo Milli Takımı İçin Tebrik Mesajı

09.08.2026 - 22:30

Rize Yaşayan Miras Şöleni Sona Erdi

09.08.2026 - 22:27

Manisa Büyükşehir’den Kula’da 12,5 Kilometrelik Yol Hamlesi

09.08.2026 - 20:09

Bursa’da Rahvan Atları Şampiyonluk İçin Koştu

09.08.2026 - 20:07

Bursa’da 700 Yıllık Fetih Ruhu Marşlarla Yaşatılıyor

09.08.2026 - 20:06

14. TAYK-Eker Olympos Regatta’da J70 Etabı Tamamlandı

09.08.2026 - 20:03

DOF Robotik Türkiye’nin Teknoloji Liderleri Sıralamasında İlk 10 Arasında

09.08.2026 - 11:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel