Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Kadınlar Günü: Malatya Belediye Başkanı'ndan Özel Mesaj

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan mesajında kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparak, kadına yönelik şiddeti kınadı.

Yayınlama: 07.03.2024 - 13:51 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 110
Paylaş:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, 8 Mart tarihinin kadın hakları açısından önemli bir gün olduğunu belirtti. Başkan Gürkan, “Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetleri toplumumuz tarafından ciddi anlamda yadırganmakta ve büyük tepkilere neden olmaktadır” dedi.

MALATYA (İGFA) - Şiddetin her türlüsünü, özellikle de kadına yönelik şiddeti kınadığını ifade eden Başkan Gürkan mesajında özetle şunları dile getirdi:

“Çünkü kadınlar, hayatımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten ve sevgisiyle kucaklayan, şefkatli yürekleriyle ısıtan en değerli varlıklarımızdır. Kadınlarımız sorunlarımızın çözümünde aktif rol alarak çok yönlü düşünebilmenin tohumlarını üzerimize saçmış, eğitimden sanata kadar her alana yön vermişlerdir.

Özellikle Kurtuluş Savaşı’nda erkekler ile birlikte vatan savunmasında saf tutan kadınlarımız bu fedakârlığından dolayı tarihte büyük takdir kazanmışlardır.

Toplum olarak sahip olduğumuz inancımızın bir gereği olarak kadınların, biz erkeklere birer emanet olduğunu bilmemiz ve bu şuurla hareket etmemiz gerekmektedir. Kadın yaradılışı gereği zaten asil bir varlıktır. Bu konuda Peygamber Efendimiz; “Cennet annelerin ayakları altındadır” diye buyurmaktadır.

Kadınlarımızın toplum hayatında daha aktif yer alması o ülkenin gelişmişliğinin de bir göstergesidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının siyasi hayatın içinde olmasına büyük önem vermiş ve birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce Türk Kadınına seçme ve seçilme haklarını vermiştir.

Bu vesileyle, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

# Kadınlar Günü # Malatya Belediye Başkanı # Kadına Yönelik Şiddet
Son Haberler

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12

Lenzing, Tekstilin Yolculuğunu İzlenebilir Kılıyor

17.09.2026 - 13:46

Türkiye ile Çin Arasında “Yuvaya Dönüş” Hareketi

17.09.2026 - 13:35

ING Türkiye’de Üst Düzey Atama

17.09.2026 - 13:30

Youth Awards 2026’dan Beymen Promise’e Silver Ödül

17.09.2026 - 13:10

QNB Türkiye’den Kadınların Ekonomik Güçlenmesine Yeni Kaynak

17.09.2026 - 12:01

Marshall’dan “Ses Getiren Ustalık” Ürünü: Luksima Silikonlu Özel Mat

17.09.2026 - 11:59

Yıldızlar Yatırım Holding’ den Yeni Çalışan Gönüllüğü Programı: Gönüllü Yıldızlar

17.09.2026 - 11:57

İş’te KOBİ Sigortası İşCep’te

17.09.2026 - 11:20

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel