Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Kahramanmaraş'ta Kadınlardan Örnek Tatbikat: Afetlere Hazırlık Tam Gaz!

Kahramanmaraş'ta kadın arama kurtarma ekibi, gerçeği aratmayan enkaz tatbikatıyla afetlere karşı ne kadar hazır olduklarını gösterdi. Ekipler, enkaz altındaki vatandaşları kurtarma ve ilk yardım konularında pratik yaptı.

Yayınlama: 22.08.2025 - 13:31 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 33
Paylaş:

Kahramanmaraş'tan umut veren bir haber! Kadınlardan oluşan arama kurtarma ekibi, afetlere karşı hazırlıklarını en üst seviyeye çıkarmak için yoğun bir enkaz tatbikatı gerçekleştirdi. Bacıyan ekibiyle birlikte yürütülen bu tatbikat, ekiplerin koordinasyonunu ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Gerçeği aratmayan senaryolarla dolu bu tatbikat, sadece bir prova değil, aynı zamanda kadınların bu alandaki gücünü ve azmini de gözler önüne seriyor. Kahramanmaraş Arama Kurtarma ve Ahde Vefa Derneği'nin desteklediği bu çalışmalar, bölgenin afetlere karşı direncini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu örnek davranış, diğer bölgelere de ilham kaynağı olabilir.

Her ay düzenli olarak eğitim ve tatbikat yaparak afetlere karşı hazır olmayı hedefleyen MAK ekibi, bu ayki çalışmasını Bacıyan ekibiyle birlikte yürüttü.

Kahramanmaraş AFAD İl Müdürlüğü’nün eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikatta ekipler; enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması, ilk yardım uygulamaları ve kriz anlarında koordineli hareket etme konusunda pratik yaptı.

Gerçeğini aratmayan senaryolar eşliğinde yapılan tatbikat, ekip üyelerinin dayanıklılığını, hızını ve ekip ruhunu test etti.

Kahramanmaraş Arama Kurtarma ve Ahde Vefa Derneği Başkanı Ahmet Ali Kaba, tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, “Bacıyan Arama Kurtarma Ekibi, cesaretleri ve profesyonellikleriyle gurur kaynağımız. Her ay düzenlediğimiz tatbikatlarla ekiplerimizin yetkinliklerini artırıyor, afetlere her an hazır hale geliyoruz.” dedi.

Tatbikata katılan Bacıyan ekibi üyeleri ise, kadınların arama kurtarma çalışmalarında aktif rol üstlenerek ön yargıları yıktığını ve topluma örnek olduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş'ta Kadın Arama Kurtarma Ekibi (MAK), düzenli olarak yaptıkları eğitim ve tatbikatlarla afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Son tatbikat, Bacıyan ekibiyle birlikte Kahramanmaraş AFAD İl Müdürlüğü'nün eğitim alanında gerçekleştirildi. Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması, ilk yardım uygulamaları ve kriz anlarında koordineli hareket etme konularında pratik yaptı. Tatbikatta, gerçeği aratmayan senaryolar eşliğinde ekip üyelerinin dayanıklılığı, hızı ve ekip ruhu test edildi. Kahramanmaraş Arama Kurtarma ve Ahde Vefa Derneği Başkanı Ahmet Ali Kaba, Bacıyan Arama Kurtarma Ekibi'nin cesaretleri ve profesyonellikleriyle gurur duyduklarını belirtti. Tatbikata katılan Bacıyan ekibi üyeleri ise, kadınların arama kurtarma çalışmalarında aktif rol üstlenerek ön yargıları yıktığını ve topluma örnek olduklarını ifade etti.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel