Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan 'kaçak' mücadelesi

Yayınlama: 02.06.2024 - 14:20 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 23
Paylaş:

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp’teki kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor.

NEVŞEHİR (İGFA) - UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp’teki kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor.

Kapadokya Alan Başkanlığı, Kapadokya’nın tarihî, kültürel ve doğal zenginliklerini koruyup geliştirerek bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarına devam ediyor. Bölgenin dünya şehirleri arasında önemli bir destinasyon merkezi haline gelmesini ve tanınırlığını artırmayı hedefleyen Kapadokya Alan Başkanlığı, bu hedefler doğrultusunda izinsiz olarak inşa edilen kaçak yapılara ilişkin kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışma boyunca; sit alanında yapılanma koşullarına aykırı olarak ilave eklentileri bulunan yapıların kaçak bölümleri, kesin yapılanma yasağı bulunan sit alanlarında peribacası ve doğal oluşumlara zarar veren yapıların tamamı kaldırılıyor.

Bu kapsamda; bölgenin önemli turizm merkezlerinden olan Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp bölgelerindeki kaçak yapıların, mevzuat kapsamında kaldırılmasına ve alanın temizlenerek rehabilite edilmesine başlanıldı. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'da peribacalarına zarar veren yapıları ile bölgede kaçak ve usulsüz yapıların kaldırılmasına ve alanın temizlenerek rehabilite edilmesine ilişkin çalışmaların devam edeceği bildirildi. Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Bölgenin doğal dokusuna zarar veren, kültürel varlıkları tahrip eden, turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyen tüm uygulamalara karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel