Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Karşıyaka’da Yaya Ulaşımını Kolaylaştıracak Köprüde Sona Gelindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi’nde Bostanlı Deresi üzerine inşa ettiği yaya köprüsünde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 25 metre uzunluğundaki köprü, 7490/1 Sokak ile Baş Pehlivan İbrahim Karaali Caddesi arasında bağlantı sağlayarak bölge sakinlerinin ulaşımını kolaylaştıracak.

Yayınlama: 24.08.2026 - 10:38 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 11
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaya güvenliğini ve ulaşım konforunu artırmak amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Karşıyaka’nın Latife Hanım Mahallesi’nde Bostanlı Deresi üzerine inşa edilen yaya köprüsünde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

7490/1 Sokak ile Başpehlivan İbrahim Karaali Caddesi arasında bağlantı sağlayacak köprü sayesinde mahalle sakinlerinin otobüs durakları, okullar ve spor tesisleri başta olmak üzere cadde üzerindeki noktalara erişimi kolaylaşacak. Projeyle mahalle ile cadde arasındaki yaklaşık 10 dakikalık yaya ulaşım süresi 1 dakikaya inecek. Köprü, mahalle sakinlerinin Meyve Bahçesi Parkı’na da daha kolay ve güvenli ulaşmasını sağlayacak.

KÖPRÜNÜN ÇELİK İSKELETİ YERLEŞTİRİLDİ

Yaklaşık 4,2 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Latife Hanım Mahallesi Yaya Köprüsü, 25 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde olacak. Çalışmalar kapsamında köprünün çelik iskeletinin montajı tamamlandı. Meyve Bahçesi Parkı’na erişimi kolaylaştırmak amacıyla ayrıca 15 metre uzunluğunda merdiven ve 35 metre uzunluğunda beton yaya yolu yapıldı. Köprü, çevre düzenlemesi ve kaplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaya kullanımına açılacak.

Son Haberler

Plaj Voleybolu Heyecanı Bu Kez Bartın’da

24.08.2026 - 17:25

Škoda’nın Bisiklet Tutkusu İkinci Kez Gran Fondo Başkent’te Devam Etti

24.08.2026 - 17:23

985 Milyon TL’lik İlk Adım, Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu’nda Büyümenin Başlangıcı Oldu

24.08.2026 - 17:22

Kahramanmaraş'ta Kafkas Kültürünün Coşkusu Ağustos Fuarı’nda Yaşandı

24.08.2026 - 15:56

Okula Dönüş Hazırlıkları Başladı: Aileleri Hangi Masraflar Bekliyor?

24.08.2026 - 15:43

Bursa'da İçme Suyu Arzına Büyükşehir Güvencesi

24.08.2026 - 15:40

Üniversiteye Yerleşen Adaylar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

24.08.2026 - 15:23

HONOR En Hızlı Büyüyen  Android Markası Oldu

24.08.2026 - 15:06

Akıllı Lens Sonrası Gece Görüşünde Bu Etkilere Dikkat

24.08.2026 - 15:00

ASAT’tan 400 Bin Sayaç İçin Yenileme Seferberliği

24.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel