Kars'ta düzenlenen "Orman Benim" etkinliği, beklenmedik bir manzarayla karşılaştı. Selim Ağaçlandırma Alanı'nda toplanan onlarca poşet dolusu çöp, etkinliğe katılanları şaşkına çevirdi. Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel ve Kaymakam Mubin Demirkıran'ın da katıldığı etkinlik, aslında bir çevre temizliği faaliyeti olmanın ötesine geçti. Toplanan çöpler, insanların doğaya karşı ne kadar acımasız olabileceğini gözler önüne serdi. Bu durum, sadece Kars için değil, tüm Türkiye için bir uyarı niteliği taşıyor. Peki, doğamıza bu kadar hoyrat davranmamızın sebebi ne?

KARS-BHA Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak organize edilen "Orman Benim" etkinliği, Kars’ta da Selim Ağaçlandırma Alanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Kars Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, Selim Kaymakamı Mubin Demirkıran, kamu kurum temsilcileri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte katılımcılar, orman yangınlarına neden olabilecek cam kırıkları, plastik atıklar, yanıcı maddeler ve çeşitli çöpleri toplayarak hem çevre temizliği yaptı hem de farkındalık oluşturdu. Yarım saat gibi kısa bir sürede toplanan çöp miktarının büyüklüğü, katılımcılar arasında üzüntü ve şaşkınlık yarattı. Onlarca çöp poşetinin dolması, insanların doğaya karşı duyarsızlığına dair çarpıcı bir tablo ortaya koydu. "Orman Benim" etkinliği, sadece bir temizlik faaliyeti değil, aynı zamanda toplumun doğaya bakış açısını sorgulatan güçlü bir mesaj taşıdı.

"Orman Benim" etkinliği Kars'ta, Selim Ağaçlandırma Alanı'nda gerçekleştirildi. Katılımcılar, orman yangınlarına yol açabilecek cam kırıkları, plastik atıklar ve diğer çöpleri topladı. Kısa sürede toplanan yüksek miktardaki çöp, doğaya karşı duyarsızlığın boyutunu ortaya koydu. Etkinlik, sadece bir temizlik faaliyeti değil, aynı zamanda toplumun doğaya bakış açısını sorgulayan önemli bir mesaj verdi. Bu durum, çevre bilincinin artırılması ve doğanın korunması konusunda daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.