Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Kars'tan Umut Veren Haber: Mecit Uğraş'ın Organları 3 Can Kurtaracak!

Kars'ta beyin ölümü gerçekleşen Mecit Uğraş'ın organları, ailesinin kararıyla bağışlandı. İki böbreği ve karaciğeri, nakil bekleyen 3 hastaya umut olacak.

Yayınlama: 19.05.2025 - 18:52 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Kars'ta yaşanan bu olay, organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Mecit Uğraş'ın vasiyeti üzerine ailesinin aldığı karar, 3 insanın hayatını kurtaracak. Bu anlamlı bağış, Kars Harakani Devlet Hastanesi'nin organ nakli konusundaki başarısını da perçinledi. Hastane, son 11 ayda ikinci kez donör organ nakli için organ çıkarma işlemini başarıyla gerçekleştirdi. Organ bağışı, hayat kurtarır; bu gerçeği unutmayalım ve sevdiklerimize vasiyetimizi bırakalım.

KARS-BHA Kars Harakani Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altındayken beyin ölümü gerçekleşen 64 yaşındaki Mecit Uğraş’ın organları, vasiyeti doğrultusunda ailesi tarafından bağışlandı. Organ bağışı işlemleri, Harakani Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şahin Kahramanca ve Erzurum’dan gelen uzman ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla tamamlandı. Gerçekleştirilen organ alım operasyonunun ardından, Mecit Uğraş’ın iki böbreği ve karaciğeri, 3 hastaya umut olmak üzere Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne gönderildi. Bu anlamlı bağış ile birlikte Kars Harakani Devlet Hastanesi, son 11 ay içinde ikinci kez donör organ nakli için organ çıkarma işlemini başarıyla gerçekleştirmiş oldu.

Kars Harakani Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören 64 yaşındaki Mecit Uğraş'ın beyin ölümünün ardından, ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Başhekim Op. Dr. Şahin Kahramanca ve Erzurum'dan gelen uzman ekibin gerçekleştirdiği operasyonla alınan iki böbrek ve karaciğer, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne gönderildi. Bu bağışla birlikte Kars Harakani Devlet Hastanesi, son 11 ay içinde ikinci kez donör organ nakli için organ çıkarma işlemini başarıyla tamamlamış oldu. Organ bağışı bilincinin artması, daha fazla insanın hayata tutunmasını sağlayacaktır.

# Organ Bağışı # Kars Harakani Devlet Hastanesi # Mecit Uğraş
Son Haberler

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin düzenleme yasalaştı

22.10.2026 - 22:32

Mapfre Sigorta, İş Ortaklarıyla Endülüs Seyahatinde Bir Araya Geldi

22.10.2026 - 21:59

ŞA-RA Enerji’den Mısır’da 1.7 milyar TL’lik Yeni İhale Açıklaması

22.10.2026 - 21:56

Küresel Metalürji Sektörü ANKIROS 2026’da İstanbul’da Buluştu

22.10.2026 - 21:49

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Mühendislik ANKIROS 2026’da

22.10.2026 - 21:48

Togg, COP31 Türkiye’nin Mobilite Sektör Ortağı oldu

22.10.2026 - 21:43

Hayat Kimya'dan 40 Milyon Euroluk Yatırım Finansman Anlaşması 

22.10.2026 - 21:37

Elektrikli Otomobil Markalarının Yapay Zekadaki İtibarı Araştırıldı

22.10.2026 - 21:36

WoodTech, Ağaç İşleme Makineleri Sektörünü 39. Kez Buluşturmak Üzere Kapılarını Açtı!

22.10.2026 - 21:34

Halkbank HUBrica Demo Day'de 10 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

22.10.2026 - 21:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel