Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mahallelerde Tandır Geleneğini Yaşatıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçe mahallelerine geleneksel fırın ve tandır evi hizmeti sunarak takdir ve dua alıyor. Mahalle sakinleri, bu hizmetin sunduğu kolaylıklarla memnuniyetlerini ifade ederken, yapılan yatırımların önemi vurgulanıyor.

Yayınlama: 29.07.2024 - 10:54 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 47
Paylaş:

Kayseri'de Mahallelerde Tandır Geleneği Canlanıyor! Büyükşehir Belediyesi'nin Kırsal Hizmetlerine Övgü Yağıyor. Mahalle sakinleri, Geleneksel Fırın ve Tandır Hizmetinden Memnuniyetlerini Dile Getiriyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe mahallelerine yaklaşık 3 milyon TL maliyetle geleneksel fırın ve tandır evi hizmeti hem takdir hem de dua alıyor. Bünyan Kösehalıcı mahalle sakinleri, yapılan bu hizmetin kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

MEHMET UZEL/ KAYSERİ (İGFA) - 

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği ilçelerin kırsal mahallelerde yol, asfalt, kilitli parke, bakım ve onarım gibi hizmetlerin yanı sıra gönüllere dokunan sosyal tesislerin yapımına da aralıksız devam ediyor.

Kırsal hizmetleri planlarken ve uygularken, vatandaşın ihtiyaçlarını ve taleplerini dikkate alan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilçe mahallelerine fırın ve tandır evi yatırımları kazandırıldı.

Bünyan İlçesi, Kösehalıcı Mahallesi’ne kazandırılan geleneksel fırını kullanan ev hanımları, yapılan bu hizmetten dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Yapılan bu hizmetin kendilerine büyük kolaylık sağladığını söyleyen kadınlar, “Allah razı olsun, bu hizmeti bize yapan Büyükşehir’e ve muhtara teşekkür ederiz. Bize bu kolaylığı, bu imkânı sağladığı için emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun” dediler.

,

Bu kapsamda, Bünyan Kösehalıcı Mahallesi’nin yanı sıra Elbaşı Mahallesi, Talas Koçcağız Mahallesi, Kocasinan Ebiç Mahallesi ve Şabanlı Mahallesi’ne fırın yapan Büyükşehir ekipleri, Bünyan Köprübaşı Mahallesi, Pınarbaşı Artmak-Y.Karagöz, Kızılören ve Hasırcı mahalleri ile Sarız Yaylacı, Günesen ve B. Söbeçimen mahallerine ise tandır evi hizmeti, ilçe mahallerinde yaşayan halkın ekmek ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilçe sakinlerine kazandırıldı.

2023 yılı içerisinde tamamlanan bu bölgelerde, 2024 yılında mahalle sakinlerinin ekmek ihtiyaçları fırın ve tandırlardan gideriliyor. Bu hizmet kapsamında Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı toplam 2 milyon 946 bin 804 TL harcama yaparken, mahalle fırını ve tandırı yapım işleri önümüzdeki dönem de devam edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçe mahallelerine yaklaşık 3 milyon TL maliyetle geleneksel fırın ve tandır evi hizmeti sunarak büyük bir takdir ve dualar alıyor. Mahalle sakinleri, yapılan bu hizmetin kendilerine büyük kolaylık sağladığını vurgulayarak teşekkürlerini iletiyor. Bünyan Kösehalıcı Mahallesi ve diğer ilçelerde yapılan fırın ve tandır yatırımları, vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır. 2023 yılında tamamlanan projelerin devam edeceği ve mahalle sakinlerinin memnuniyetinin artarak süreceği belirtiliyor.

# Kayseri # Büyükşehir Belediyesi # tandır geleneği
Son Haberler

Yorglass, Elektrikli Araç Filosu ile Emisyonları Yüzde 50 Azaltacak

08.09.2026 - 10:46

Maria Andria'dan 5 Kelimelik Şarkı

08.09.2026 - 10:45

Keskinoğlu Perakendeyi Stratejik Bir Büyüme Alanı Olarak Görüyor

08.09.2026 - 10:28

Tayvan’ın Akıllı Üretim Devleri MAKTEK Avrasya 2026’da Türk Sanayisiyle Buluşuyor

08.09.2026 - 10:10

Ender Güzeler, Orta Vadeli Programı Sigortacılık Perspektifinden Değerlendirdi

08.09.2026 - 09:54

Rönesans 11 Yıldır Dünyanın İlk 50 Uluslararası Müteahhidi Arasında

07.09.2026 - 18:07

Binance TR, Gaming Istanbul 2026’ya SuperApp Sponsoru Olarak Katılıyor

07.09.2026 - 17:19

Cargill, Gıda Üreticilerinin Ürün Geliştirme Süreçlerini İhtiyaca Özel Fonksiyonel Sistemlerle Hızlandırıyor 

07.09.2026 - 17:14

Red Bull Karton Tekne 13 Eylül’de İzmir’de Suya İniyor

07.09.2026 - 17:06

Günde 1 Milyondan Fazla Dijital Bahsetme Analiz Ediliyor

07.09.2026 - 16:59
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel