Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Spor
Spor

Kayseri, FIBA 3x3 Lite Quest 2026 Turnuvası’na Ev Sahipliği Yapacak

2029 Dünya Spor Başkenti unvanını taşıyan Kayseri, uluslararası önemli bir organizasyona daha hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenecek FIBA 3x3 Lite Quest 2026 Turnuvası, 10-12 Temmuz tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

Yayınlama: 10.07.2026 - 07:30 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 132
Paylaş:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sporda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2029 Dünya Spor Başkenti vizyonu doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın öncülüğünde Spor A.Ş. tarafından düzenlenecek FIBA 3x3 Lite Quest 2026 Turnuvası, 10-12 Temmuz tarihleri arasında Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek.

Dünyanın en başarılı 3x3 basketbol takımlarını bir araya getirecek organizasyonda, 4 kıtadan 32 takım ve 40 farklı milletten sporcular parkeye çıkarak kıyasıya mücadele edecek. Kayseri, üç gün boyunca uluslararası basketbol heyecanına ev sahipliği yaparken, sporun birleştirici gücünü de bir kez daha dünyaya gösterecek.

Hızlı temposu, yüksek rekabeti ve dinamik yapısıyla dünya genelinde büyük ilgi gören FIBA 3x3 organizasyonu, Kayseri'yi uluslararası sporun önemli merkezlerinden biri haline getirirken, şehrin spor altyapısını ve organizasyon kabiliyetini de gözler önüne serecek.

Spor yatırımları ve uluslararası organizasyonlarla adından söz ettiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2029 Dünya Spor Başkenti hedefleri doğrultusunda şehrin spor vizyonunu güçlendirmeyi sürdürürken, FIBA 3x3 Lite Quest 2026 Turnuvası ile hem spor turizmine hem de kentin uluslararası tanıtımına önemli katkı sunacak.

Ayrıca basketbolun sınırlarını zorlayan, akrobatik hareketleriyle nefesleri kesen Karizma Show da FIBA International 3x3 Lite Quest heyecanına unutulmaz bir renk katacak. Havada süzülen smaçlar, şaşırtıcı hareketler ve adrenalin dolu performanslarla sahne Kayseri’de kurulacak.

Basketbol tutkunları, 10-12 Temmuz tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların mücadele edeceği bu büyük organizasyona ücretsiz olarak katılarak heyecana ortak olabilecek.

 

 

Son Haberler

Sağlık Hizmetlerine Erişimde Yeni Dönem Dijital ve Yüz Yüze Hizmetler Bir Arada

03.11.2026 - 17:53

Efor Gübre Büyümesini Sürdürüyor

03.11.2026 - 17:45

Borusan Cat, Caterpillar’ın Global Deneyim Markası Cat Compact’i Türkiye’ye Getiriyor

03.11.2026 - 17:45

Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın Kazananları Mısır’ın Mimarlık Mirasını Keşfetti

03.11.2026 - 17:30

Kadınlar İçin Enerji Okulu'ndan 15 mezun

03.11.2026 - 17:21

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: Düşüş sürecek

03.11.2026 - 17:17

Kahramanmaraş'ta Asırlık Kocabaş Konağı Ayağa Kalkıyor

03.11.2026 - 17:10

Sigara İçmeyenlerde de Akciğer Kanseri Görülebilir: Bu Belirtilere Dikkat!

03.11.2026 - 17:06

Gaziantep ve 6 İl Arasında Turizm Koridoru Oluşturulacak

03.11.2026 - 16:54

Gastromasa 2026, Dünya Gastronomi Dünyasını İstanbul’da Buluşturacak

03.11.2026 - 16:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel