Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Kayseri Pınarbaşı'nda Belediye Başkanı için Kayyum Atandı - YSK Kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. CHP'nin talebini reddeden YSK, belediye başkanı ve meclis üyeliği seçimlerini iptal ederek 2 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi. Vali yardımcısı belediyeyi seçimlere kadar yönetecek.

Yayınlama: 09.04.2024 - 09:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 43
Paylaş:

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde belediye başkanlığı için önemli gelişme! Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin talebi reddedilerek belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimleri iptal edildi. Detaylar haberimizde!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. 2 Haziran'da tekrarlanacak seçimine kadar belediyeyi vali yardımcısı yönetecek.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri'nin Pınarbaşı seçimler yenilenecek. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde de CHP'nin "belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesi yönündeki kararların kaldırılması" talebini de reddeden YSK, Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Bu kapsamda, YSK'nin 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararı çerçevesinde, yenileme seçimleri 2 Haziran Pazar günü yapılacak. CHP'nin seçimi kazandığı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimin yenilenmesi kararının ardından belediyeye kayyum atandı. Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"31 Mart 2024 tarihinde ilimiz Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 02 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir. 
 
Pınarbaşı Belediye Başkanlığına, seçimlerin yenileneceği tarih olan 02 Haziran 2024 tarihine kadar Valilik Makamının 07.04.2024 tarih ve E32463971250103422 sayılı oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir.
 

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimler yenilenecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı doğrultusunda 2 Haziran'da gerçekleştirilecek yenileme seçimlerine kadar belediyeyi Vali Yardımcısı Ömer Tekeş yönetecek. YSK'nın kararıyla alınan kayyum atama kararı, ilçede önemli bir gündem konusu olarak tartışılmaya devam ediyor.

# Kayseri Pınarbaşı # Kayyum Atama # YSK kararı
Son Haberler

Aras Kargo Spor Kulübü’nün Ev Sahipliğinde Kadın Voleybol Takımları İzmir’in Kurtuluşunu Kutlamak için Sahadaydı

17.09.2026 - 17:40

Daiichi, Türk Mühendisliğinin Gücünü IAA TRANSPORTATION 2026’da Dünya Otomotiv Sektörüne Taşıyor

17.09.2026 - 16:38

AXA Türkiye, “House of Brokers” Buluşmasında İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

17.09.2026 - 16:04

İZKİTAP - 8. İzmir Kitap Fuarı Açılıyor

17.09.2026 - 16:03

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16

Borusan Contemporary’de Yeni Sezon İki Sergiyle Başlıyor

17.09.2026 - 14:14

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel