Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yaşam
Yaşam

Kayseri'de  122,5 Milyon TL'lik Yatırım

Yayınlama: 30.08.2026 - 18:25 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 159
Paylaş:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ve kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendiren yatırımlarına hız kesmeden devam ederken, Bünyan Merkez-Cezaevi-Güllüce güzergâhında yaklaşık 16 kilometrelik yol, 122 milyon 500 bin TL’lik yatırımla baştan sona yenileniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın merkez ve kırsal ayrımı gözetmeyen hizmet anlayışı doğrultusunda Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışma, Bünyan’ın önemli ulaşım akslarından birini modern ve güvenli bir standarda kavuşturacak.

16 Kilometrelik Güzergâhta Kapsamlı Çalışma

Bünyan Merkez-Cezaevi-Güllüce güzergâhında sürdürülen çalışmalar, bölgedeki ulaşım güvenliği ve konforunun artırılmasını hedefliyor. Cezaevi ve Güllüce’nin yanı sıra Talas-Bünyan bağlantısını güçlendiren güzergâh, Dağardı ve Koççağız mahallelerine ulaşım açısından da önem taşıyor.

Özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğu da dikkate alınarak yürütülen proje kapsamında mevcut asfalt, trimer çalışmasıyla kaldırılarak yolun altyapısı güçlendiriliyor. İhtiyaç duyulan kesimlerde yol genişletme çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

35 Bin Ton Sıcak Asfalt Kullanılacak

Altyapı ve zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından güzergâhta sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Proje kapsamında yaklaşık 35 bin ton sıcak asfalt kullanılması planlanıyor.

Altyapı güçlendirme, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarının toplam yatırım bedeli 122 milyon 500 bin TL olarak belirlenirken, çalışmaların tamamlanmasıyla yaklaşık 16 kilometrelik güzergâhın daha güvenli, konforlu ve uzun ömürlü bir ulaşım altyapısına kavuşması hedefleniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile ilçeler ve kırsal mahalleler arasındaki ulaşım standardını yükseltmek, vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla yol yatırımlarını kararlılıkla sürdürüyor.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Son Haberler

MHP’nin Demografik Dönüşüm Çalıştayı Ankara’da yapıldı

24.10.2026 - 19:53

Türkiye’nin Somon İhracatında Hedefi Dünya Genelinde İlk Üçe Girmek

24.10.2026 - 18:12

Yapay Zekâ ve Robotlar Tasarruf Yerine Maliyet Yaratabilir

24.10.2026 - 18:05

Topkapı Sarayı'nda 5 yeni müze açıldı: 10 bin 500 eser ziyaretçilerle buluşuyor

24.10.2026 - 15:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

24.10.2026 - 15:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Güvenlik Konseyi'nde reform çağrısı

24.10.2026 - 13:50

Kayseri’nin Gastronomi Şöleninde Lezzet ve Kültür Buluşması Sürüyor

24.10.2026 - 13:49

Türkiye'de 74 ilde gıda atıkları hayvan mamasına dönüştürülüyor

24.10.2026 - 13:48

Çocuklarda Geniz Eti Büyümesi Hangi Sorunlara Yol Açıyor?

24.10.2026 - 13:47

Hemoroid Ameliyatı Ne Zaman Gereklidir?

24.10.2026 - 13:45
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel