Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Keçiören'de 800 öğrenciye bağımlılık farkındalığı eğitimi

Keçiören Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Hayat Parkı Atölyesi” kapsamında yaklaşık 800 öğrenciye ulaşıldı. İlçedeki 49 ortaokulu kapsayan programda, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin bağımlılık risklerine karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Yayınlama: 05.11.2026 - 16:37 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 23
Paylaş:

ANKARA - BHA

Keçiören Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bağımlılıkta Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (BADAM), çocukları ve ergenleri bağımlılık risklerine karşı bilinçlendirmek amacıyla “Hayat Parkı Atölyesi” çalışmalarını sürdürüyor.

İlçedeki ortaokullarda gerçekleştirilen atölyelerde bugüne kadar yaklaşık 800 öğrenciye ulaşıldı. Program kapsamında öğrencilerin bağımlılık risklerini erken yaşta tanımaları, karşılaşabilecekleri olumsuz durumları fark etmeleri ve koruyucu davranışlar geliştirmeleri amaçlanıyor.

49 ortaokulda uygulama süreci başladı

2026 yılında Keçiören'deki 49 ortaokulla yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan program, Keçiören Kaymakamlığının onayıyla 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başladı.

Ergenlik dönemindeki riskler dikkate alınarak hazırlanan atölyeler, ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak düzenlenen etkinliklerde, katılımcıların uygulamalara aktif olarak katılması sağlanıyor.

Riskli durumlara karşı doğru karar verme becerisi ele alınıyor

BADAM uzmanları tarafından yürütülen atölyelerde, öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri riskli durumları tanımaları ve bu durumlar karşısında doğru karar verebilmeleri üzerinde duruluyor.

İnteraktif yöntemlerle gerçekleştirilen çalışmalarda, bağımlılık risklerine karşı alternatif davranışların geliştirilmesi ve öğrencilerin bilinçli tercihler yapabilmesi hedefleniyor.

Keçiören Belediyesi, Hayat Parkı Atölyesi kapsamında ilçe genelindeki ortaokullarda eğitim çalışmalarına devam ederek daha fazla öğrenciye ulaşmayı planlıyor.

Son Haberler

Türk Telekom’dan Üçüncü Çeyrekte Güçlü Büyüme

05.11.2026 - 19:22

Avrupa’da çok sayıda yolcu uçağına bomba ihbarı

05.11.2026 - 17:42

Teknoloji Girişimcilerine Finansal Okuryazarlık Ve Yatırıma Hazırlık Desteği

05.11.2026 - 17:34

Marsh’ın İklim Değişikliğine Adaptasyon Araştırması’nın Sonuçları Açıklandı

05.11.2026 - 17:31

Türkiye’nin Enerji Dönüşümünde 2040 Hedefi Açıklandı

05.11.2026 - 17:31

Renault Trucks FEST 10 Şehirde Yoğun İlgiyle Tamamlandı

05.11.2026 - 17:26

Enpara Bank’tan 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefine Destek

05.11.2026 - 17:23

Tavuk Dünyası’na Üç Farklı Yarışmadan Beş Ödül!

05.11.2026 - 16:56

Emirates Grubu'ndan 1,1 Milyar Dolar Kâr

05.11.2026 - 16:53

Şirketlerde Küçülme Riski: Fon Krizi İşsizliği Tetikleyebilir

05.11.2026 - 16:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel