Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Kenyalı Atletler Mersin Maratonu'na Darısekisi Köyünde Hazırlıklarını Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Rekorlar Şehrinde, Rekorlara Koşuyoruz' sloganıyla bu yıl 6'ncısını gerçekleştireceği Uluslararası Mersin Maratonu için geri sayım başladı. Maratonda koşacak yabancı sporcular, Darısekisi Örnek Köy'de antrenman yaparken, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın 'Hello Mersin' projesinden yararlanan kursiyerler sporculara tercümanlık desteği sağlıyor. Hazırlıklarını sürdüren atletler, doğanın içinde antrenman yaparak maratona mental ve fiziksel olarak hazırlanıyorlar.

Yayınlama: 14.12.2024 - 09:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 35
Paylaş:

Mersin Maratonu için geri sayım başladı! Kenyalı atletler, doğal spor salonu gibi gördükleri Darısekisi Köyü'nde antrenmanlarını sürdürüyor. Yarış heyecanıyla dolu hazırlıklar başladı, Maraton için büyük beklentiler var!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Rekorlar Şehrinde, Rekorlara Koşuyoruz’ sloganıyla bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceği ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ için geri sayım başladı. Maratonda koşacak yabancı sporcular, Darısekisi Örnek Köy’de antrenman yaptı.

MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Rekorlar Şehrinde, Rekorlara Koşuyoruz’ sloganıyla bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceği ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde 15 Aralık Pazar günü düzenlenecek maratonda, yerli ve yabancı çok sayıda sporcu yer alacak. Maratonda koşacak yabancı sporcular, Darısekisi Örnek Köy’de antrenman yaptı.  Sporcuların tercümanlıklarını ise Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Hello Mersin’ projesinden yararlanan kursiyerler üstlendi.

DOĞANIN İÇİNDE ANTRENMAN

Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ öncesi hazırlıklarını sürdüren yabancı sporcular, doğanın içinde antrenman yaptı. Darısekisi Örnek Köy’de gerçekleştirilen antrenman, sporculara hem mental hem de fiziksel açıdan katkı sağladı. Doğa manzarası eşliğinde sporcular ilk olarak ısınma hareketleri yaptı ve ardından doğanın içinde koştu. Sporculara, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ‘Hello Mersin’ kursiyerleri de eşlik etti. Kursiyerler, maraton boyunca sporculara hem tercümanlık hem de mihmandarlık yapacak.

KIPTOO: BURASI BENİM İÇİN DOĞAL BİR SPOR SALONU GİBİ
2013 yılından bu yana maraton koşan ve dünya çapında birçok başarısı olan Mark Kosgey Kiptoo, “Burada olmaktan çok memnunum. Mersin çok güzel bir yer. Yarış için büyük beklentilerim var. Dün medyada gördüm. Koşacağımız alan düz. Umarım hava koşulları iyi olur. İyi koşmaya çalışacağım. Ana hedefim kendi rekorumu geliştirmek. Yakın zamanda Avusturya’da 2 saat 9 dakikada koştum, ama ana rekorum 2 saat 6 dakika. Mersin düz bir alan olduğu için, bu rekorumu kırmak istiyorum. Burası çok güzel. Ağaçlar, temiz hava, tepeler… Burası benim için doğal bir spor salonu gibi” dedi.

CHEPCHIRCHIR: KENDİ REKORUMU GEÇMEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

2016 yılından bu yana maraton koşucusu olan Kenyalı Truphena Chepchirchir de maratonu heyecanla beklediğini ve iyi hazırlandığını kaydederek, “Uluslararası Mersin Maratonu’nda daha önce de koştum ve 2 saat 28 dakikayla birinci oldum.  Bu seferki eğitimim iyiydi. Maratona iyi bir şekilde çalıştım. Rekorumu geçebilirim, elimden geleni yapacağım. Burası yüksek yerleşim yeri olduğu için çok güzel bir yer. Burada antrenman yaptığım için de memnunum” diye konuştu. 

Kenyalı atletler, Mersin Maratonu'na Darısekisi Köyü'nde özel antrenmanlarla hazırlanıyor. Mark Kosgey Kiptoo ve Truphena Chepchirchir gibi deneyimli sporcular, rekabetçi ruhlarıyla kendi rekorlarını kırmak için çalışıyor. Heyecan verici yarış öncesinde sporcular, Mersin'in eşsiz doğasında antrenmanlarını sürdürüyor ve maraton için büyük bir motive ile koşuya hazırlanıyorlar.

# Mersin Maratonu # Darısekisi Köyü # yabancı sporcular
Son Haberler

DAPEK'te Altyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.09.2026 - 16:09

VakıfBank ve MEXT’ten sanayici ve ihracatçıların yeşil dönüşümüne liderlik edecek iş birliği 

14.09.2026 - 15:43

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

MultiSport Türkiye, 5 Yılda 100 Bin Çalışanı Harekete Geçirdi

14.09.2026 - 14:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel