Kepez Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü unutulmaz bir etkinlikle kutladı! "Yaşlı Dostu Kepez" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, yaşlı bireylerin hem zihinsel hem de fiziksel sağlığını destekleyen birbirinden renkli aktiviteler yer aldı. Akdeniz Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin de katılımıyla kuşaklar arası anlamlı bir dayanışma örneği sergilendi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaşlılara yönelik hizmetlerin sadece bir gün değil, her gün devam edeceğini vurguladı. Bu özel günde, Kepez'in yaşlılara verdiği değer bir kez daha gözler önüne serildi.

“Yaşlı Dostu Kepez” Projesi kapsamında gerçekleştirilen programda, yaşlı bireylerin hem zihinsel hem fiziksel sağlığını destekleyen renkli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe, Akdeniz Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi öğrencileri de katılarak kuşaklar arası dayanışmaya katkı sundu. Gün boyunca 8 farklı atölye çalışması gerçekleştirildi. Katılımcılar; Dikkatli Eller, Hafızanda Tut Harekete Geç, Dairede Denge, Kuşaklararası Tecrübe Paylaşımı, Bez Çanta Boyama, Ben Kimim Oyunu, Refleks Kap ve Düşmeden Topla gibi çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Programa, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve Tazelenme Üniversitesi kurucularından Prof. Dr. İsmail Tufan da katıldı.

HER GÜN ONLARIN GÜNÜ

Etkinlikte konuşan Başkan Kocagöz, yaşlılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ve bizim mottomuz ‘Mutlu yaşlı, mutlu Kepez’. Bizim için Kepez’de Yaşlılar Günü sadece 1 Ekim değil, her gündür. Büyüklerimiz bizim için çok değerli. Onların mutluluğu için çalışıyoruz” dedi.

BÜYÜKLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Başkan Kocagöz, Kepez Belediyesi olarak hayata geçirdikleri Yaşlı Dostu Kepez Projesi hakkında da bilgi verdi. “Koordinasyon Merkezimiz, Alzheimer Merkezimiz, evde bakım hizmetimiz gibi birçok destekleyici hizmetimiz olacak. Amacımız, yaşlılarımıza hem psikolojik hem de fiziksel anlamda destek sunmak. Kepez Belediyesi olarak her zaman onların yanındayız” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Akdeniz Üniversitesi Tazelenme üniversitesi Kurucularından Prof. Dr. İsmail Tufan da etkinlikte yaptığı konuşmada, Kepez Belediyesi’nin yaşlılara yönelik yaklaşımının Türkiye genelinde örnek teşkil ettiğini vurguladı. Tufan, “Kepez Belediyesi’nin bu adımı, gerontolojik bakış açısıyla Türkiye’ye örnek olacak nitelikte. Başkanımızın desteğiyle önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu etkinlik aynı zamanda kuşaklar arası dayanışmaya büyük katkı sağlıyor. Bu yapılanlar, insanlık adına çok kıymetli bir hizmettir” dedi.

Kepez Belediyesi'nin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde düzenlediği etkinlik, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Etkinlikte, Dikkatli Eller'den Hafızanda Tut Harekete Geç'e, Dairede Denge'den Kuşaklararası Tecrübe Paylaşımı'na kadar çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Başkan Kocagöz, Kepez'de yaşlılara yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtirken, Prof. Dr. İsmail Tufan ise Kepez Belediyesi'nin yaklaşımının Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini vurguladı. Bu etkinlik, yaşlıların toplumla bütünleşmesine ve kuşaklar arası bağların güçlenmesine katkı sağladı.