Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Keşan'da KESK'ten Hükümete Sert Tepki: Emekçiler Meydanı İnletti!

KESK öncülüğünde Keşan'da toplanan kamu emekçileri, hükümetin toplu sözleşme teklifine karşı grev kararı alarak tepkilerini dile getirdi. Emekliler de artan hayat pahalılığına karşı ses yükseltti.

Yayınlama: 20.08.2025 - 10:14 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 15
Paylaş:

Edirne Keşan'da KESK'in çağrısıyla bir araya gelen kamu emekçileri ve emekliler, hükümetin ekonomi politikalarına karşı tarihi bir direniş sergiledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, 'Geçinemiyoruz!' sloganları atarak hükümetin emekçilere yönelik yaklaşımını protesto etti. Sendika temsilcileri, hükümetin toplu sözleşme teklifinin kabul edilemez olduğunu ve emekçilerin haklı taleplerini görmezden geldiğini vurguladı. Yapılan basın açıklamasında, emeklilerin ve kamu çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekilerek, örgütlü mücadelenin önemi vurgulandı. KESK, hükümetin taleplerini karşılamaması durumunda daha büyük eylemlerin düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde kamu emekçileri, emekliler ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Eylemde, hükümetin kamu emekçileri ve emeklilere yönelik toplu sözleşme teklifine karşı grev kararı alındı.İlk olarak söz alan Keşan Tüm Emekliler Sendikası Temsilcisi Ahmet Erkan, Türkiye’de 5,5 milyon kamu çalışanı ve 11 milyon emeklinin ekonomik zorluklarla boğuştuğunu vurguladı. Erkan, “Ülkeyi 23 yıldır yöneten iktidar, 12 trilyonluk devasa bütçelerle övünüyor ama kamu çalışanlarına ve emeklilere sadaka gibi zamlar reva görülüyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. İnsanca yaşamak için örgütlenmeli, yan yana gelmeliyiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” dedi.

Daha sonra KESK adına ortak açıklamayı Emre Arslan yaptı. Arslan, hükümetin yıllardır uyguladığı emek karşıtı, sermaye yanlısı politikaların kamu hizmetlerini çökerttiğini belirtti.

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye tüm kamusal hizmetlerin özelleştirildiğini ve paralı hale getirildiğini ifade eden Arslan, “Kamu emekçilerine düşük maaşlar, güvencesiz çalışma ve emeklilikte sefalet dayatılıyor. Hükümetin son toplu sözleşme teklifi, bir simit parasına bile denk gelmeyen rakamlarla emekçilerle dalga geçiyor” diye konuştu.

Arslan, KESK’in taleplerini şöyle sıraladı:

Hükümetin teklifinde bu taleplerden hiçbirine yer verilmediğini vurgulayan Emre Arslan, “Ortada toplu sözleşme değil, yoksulluk ve sefalet tehdidi var. Vergilerle halkın sırtına yük binen, sermayeye teşvik yağdıran hükümet, sıra emekçilere gelince TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarını dayatıyor” dedi.

Keşan'da KESK öncülüğünde düzenlenen protesto, hükümetin kamu emekçileri ve emeklilere yönelik toplu sözleşme teklifine karşı güçlü bir tepki olarak kayıtlara geçti. Eylemde, emeklilerin ve kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına dikkat çekilirken, KESK'in talepleri sıralandı. Hükümetin teklifinin yetersiz bulunması ve taleplerin karşılanmaması durumunda, KESK'in daha büyük eylemler düzenleyebileceği belirtildi. Bu protesto, Türkiye'deki emekçilerin ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve hak arayışlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Son Haberler

İspanya Süper Kupası İstanbul’a Geliyor!

17.09.2026 - 18:54

Evidea, 60. Mağazasını Adana Öğretmenler Bulvarı’nda Açıyor!

17.09.2026 - 18:52

Aras Kargo Spor Kulübü’nün Ev Sahipliğinde Kadın Voleybol Takımları İzmir’in Kurtuluşunu Kutlamak için Sahadaydı

17.09.2026 - 17:40

Daiichi, Türk Mühendisliğinin Gücünü IAA TRANSPORTATION 2026’da Dünya Otomotiv Sektörüne Taşıyor

17.09.2026 - 16:38

AXA Türkiye, “House of Brokers” Buluşmasında İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

17.09.2026 - 16:04

İZKİTAP - 8. İzmir Kitap Fuarı Açılıyor

17.09.2026 - 16:03

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel