Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Kırıkkaleli Genç Şeflerden Uzayda Gastronomi Yolculuğu

Kırıkkale Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitim gören öğrencileri, “Uzayda ve Yerkürede Gastronomi” temasıyla gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde sektörün deneyimli isimleriyle bir araya geldi.

Yayınlama: 07.10.2026 - 16:48 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 0
Paylaş:

KIRIKKALE - BHA
 

“Yer Çekimsiz Tatlar, Sınırsız Ufuklar; Mutfakta Geleceğin İzi” sloganıyla gerçekleştirilen proje, Anadolu Profesyonel Şefler Birliği (ANPROŞEF) öncülüğünde düzenlendi. Programa Executive Chef ve Food Editor Hüseyin Şipal, Chef Fatih Çelik, Eğitmen Chef Erhan Çağlıyan ve Eğitmen Chef Berfin Hasret Tacar katkı sağlarken, proje Erkeç Grup himayelerinde gerçekleştirildi.

Uzayda Gastronomiyi Konuştular

Program kapsamında Kırıkkaleli genç şef adaylarının ilk durağı Ankara Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Okul Müdürü Samet Bilecen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, okulun havacılık ve uzay teknolojilerine yönelik eğitim alanlarını gezerek bilgi aldı. Programda ayrıca “Uzayda Gastronomi” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Genç şef adayları, gastronominin geleceği ve uzay teknolojileriyle birlikte ortaya çıkabilecek yeni mutfak anlayışları hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Genç Şefler Ustalarla Buluştu

Programın devamında öğrenciler, Crowne Plaza Ankara’da 17’ncisi düzenlenen 4AS Mutfakta etkinliğine katıldı. Genç şef adayları, etkinlikte sektörün usta şeflerinin bilgi, beceri ve tecrübelerinden yararlandı.

Öğrenciler ayrıca sektör temsilcilerinin son teknoloji mutfak cihazlarını, ekipmanlarını ve ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldu. Canlı olarak hazırlanan tabakların üretim aşamalarını izleyen gençler, mutfaktaki teknolojik gelişmeler ve yeni nesil ekipmanlar konusunda da bilgi aldı.

ANPROŞEF Başkanı Hüseyin Şipal, projeye destek veren Erkeç Grup, 4AS Türkiye, Pirge Bıçak, Bonna Porselen ve Crowne Plaza Ankara’ya Türk mutfağına ve genç şef adaylarına sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

Son Haberler

BJK Spor Okulu Şanlıurfa’da kapılarını açtı

10.10.2026 - 22:33

Sıvı Biyopsi Yöntemi İle Kanserde Metastaz İhtimalinin Önüne Geçilebilir!

10.10.2026 - 22:22

Türk Çörekotu Ve Kekiği ABD Pazarına Katma Değerli Ürün Olarak Açılıyor

10.10.2026 - 22:16

Suna’nın Kızları Beş Yılda 22 Binden Fazla Çocuğa Ulaştı

10.10.2026 - 22:12

Ayça Ay'dan Dikkat Çeken Çıkış: "Ne Güzel Giyinmiş Değil Ne Güzel Hissettirdi Denmeli"

10.10.2026 - 22:09

İDSO DenizBank Konserleri Yeni Sezonu AKM’de Açtı

10.10.2026 - 22:04

Çaykur Rizespor 0-3 Fenerbahçe | Maç sonucu ve özeti

10.10.2026 - 20:56

İSKİ'den Altyapıya Kasıtlı Müdahale Sonrası “İhbar” Çağrısı

10.10.2026 - 19:55

Diyarbakır Beşinci Kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak

10.10.2026 - 19:54

Sunar NP’nin Ürünleri Adana Lezzet Festivali’nde

10.10.2026 - 19:51
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel