Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

KOBİ'lere Müjde! KOSGEB'den 20 Milyon TL'lik Destek Başvurusu Yeniden Açıldı!

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın ikinci başvuru dönemi başladı! KOBİ'ler 20 milyon TL'ye kadar finansman desteği alabilecek.

Yayınlama: 02.05.2025 - 10:17 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 26
Paylaş:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB'in KOBİ'lere yönelik önemli bir destek programının ikinci başvuru döneminin başladığını duyurdu. Bu program, KOBİ'lerin dijitalleşme, verimlilik, ihracat ve sürdürülebilirlik alanlarındaki gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. İşletmeler, 20 milyon TL'ye kadar finansman imkanına sahip olacak ve bu finansman için 20 puanlık faiz veya kar payı desteği sağlanacak. Başvurular 30 Haziran'a kadar devam edecek olup, detaylı bilgilere KOSGEB'in resmi web sitesinden erişilebiliyor. KOBİ'ler için bu büyük fırsatı kaçırmayın!

ANKARA-BHA Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı’na dair güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Programın ikinci başvuru döneminin bugün itibarıyla başladığını duyuran Kacır, işletmelere 20 milyon TL üst limite kadar, 36 ay vadeli finansman sağlanacağını, bu finansman için de 20 puanlık faiz ve kar payı desteği sunulacağını belirtti. Kacır açıklamasında, "Bu yılın ilk başvuru döneminde 877 işletmenin projesi, toplam 19,4 milyar liralık yatırım tutarıyla destekleniyor," ifadelerini kullandı. KOBİ’lerin dijitalleşme, verimlilik, ihracat ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda gelişmesini hedeflediklerini belirten Bakan Kacır, “Daha güçlü, daha üretken Türkiye için KOBİ'lerimizin yanındayız,” dedi. İkinci başvuru dönemi 30 Haziran’a kadar sürecek. Programa ilişkin detaylara http://kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı, KOBİ'lerin büyüme ve rekabet güçlerini artırmayı hedefleyen önemli bir girişimdir. İlk başvuru döneminde 877 işletmenin projesi desteklenmeye hak kazanmış ve toplamda 19,4 milyar liralık bir yatırım yapılmıştır. İkinci başvuru dönemiyle birlikte daha fazla KOBİ'nin bu destekten yararlanması bekleniyor. Bu program, KOBİ'lerin dijitalleşme, verimlilik, ihracat ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda gelişimine katkıda bulunarak Türkiye ekonomisine önemli bir ivme kazandıracaktır. Başvuru şartları ve detaylı bilgiler için KOSGEB'in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Son Haberler

DOF Robotik Türkiye’nin Teknoloji Liderleri Sıralamasında İlk 10 Arasında

09.08.2026 - 11:29

Buca Metrosu’nda Dev Adım

09.08.2026 - 11:06

Baksan’daki Büyük Çalışma Sürüyor

09.08.2026 - 11:05

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Andırın’a Yeni Köprü

09.08.2026 - 11:04

Antalya'da ASAT’tan Eş Zamanlı Altyapı ve Asfalt Çalışması

09.08.2026 - 11:01

Türkiye Karting Şampiyonası'nın 4. Ayağı, Nevşehir'de Yapıldı

09.08.2026 - 11:00

Bakan Çiftçi ve Gürlek’ten Esenyurt’ta Güvenlik ve Adalet İçin Yeni Adımlar!

09.08.2026 - 10:58

Türk Kızılay Gazze’de Artan Salgın Hastalıklara Karşı Hijyen Kiti ve Temiz İçme Suyu Dağıtıyor

09.08.2026 - 10:56

Kitap Kulübü Buluşmaları Devam Ediyor

09.08.2026 - 10:21

Güneş Kremi Sadece Plajın Değil, Günlük Hayatın da Vazgeçilmezi 

09.08.2026 - 10:15
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel