Koç Holding'de Yeni Dönem Başladı: Yönetim Kurulu Onaylandı, 16.1 Milyar Dolarlık Yatırım ve Büyüme Mesajları Damga Vurdu!
Koç Holding, 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda aldığı kararlarla geleceğe yönelik güçlü adımlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Toplantıda, Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, ülkenin ekonomik potansiyeline ve topluluğun kalkınmadaki rolüne vurgu yaparken, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, son 5 yılda gerçekleştirilen 16.1 milyar dolarlık kombine yatırımın, uzun dönemli stratejik vizyonlarının bir kanıtı olduğunu açıkladı. Cumhuriyetle yaşıt olan ve 100. yılını kutlayan Koç Topluluğu, Fortune Global 500 listesindeki tek Türk şirketi olma başarısını sürdürerek Türkiye'nin küresel arenadaki gücünü temsil etmeye devam ediyor. CEO Levent Çakıroğlu ise küresel belirsizliklere rağmen elde edilen güçlü bilanço sonuçlarını ve Türkiye değerlerine olan sarsılmaz bağlılıklarını dile getirdi. Bu önemli gelişmeleri ve yeni yönetim kurulu listesini kaçırmayın, haberimizin detaylarına göz atın!
Nakkaştepe’deki Holding merkezinde gerçekleşen toplantıda Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un değerlendirmeleri okundu ve yeni Yönetim Kurulu onaylandı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Faaliyet Raporu’nda yer alan değerlendirmesinde memleket ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini vurgularken, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç da, “Son 5 yılda yaptığımız 16,1 milyar ABD doları tutarındaki kombine yatırım uzun dönemli stratejik bakış açımızın ispâtı niteliğindedir” dedi. Koç Topluluğu’nun 100. yaşını kutladıklarına işaret eden CEO Levent Çakıroğlu ise, “Topluluğumuz Fortune Global 500’de yer alan tek Türk şirketi olma başarısını sürdürüyor” diye konuştu.
Nakkaştepe’deki Holding merkezinde gerçekleşen toplantıda Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un değerlendirmeleri okundu ve yeni Yönetim Kurulu onaylandı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Faaliyet Raporu’nda yer alan değerlendirmesinde memleket ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini vurgularken, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç da, “Son 5 yılda yaptığımız 16,1 milyar ABD doları tutarındaki kombine yatırım uzun dönemli stratejik bakış açımızın ispâtı niteliğindedir” dedi. Koç Topluluğu’nun 100. yaşını kutladıklarına işaret eden CEO Levent Çakıroğlu ise, “Topluluğumuz Fortune Global 500’de yer alan tek Türk şirketi olma başarısını sürdürüyor” diye konuştu.
Koç Holding, 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 18 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirdi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Semahat S. Arsel, Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla düzenlenen toplantı, Nakkaştepe’deki Holding merkezinde yapıldı.
Rahmi M. Koç: “Ülkemizin sahip olduğu ekonomik, beşerî, stratejik ve coğrafi avantajların, yeni dünya düzeninde büyük fırsatlar yaratabileceğine yürekten inanıyorum.”
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, faaliyet raporunda yer alan değerlendirmesinde, 2025’in dünya ekonomisinde taşların yerinden oynadığı ve eski ezberlerin bozulduğu bir yıl olduğunu belirterek, “Yeni tesis edilmekte olan ekonomik düzenin nasıl şekilleneceği henüz net olmasa da ülkemizin sahip olduğu ekonomik, beşerî, stratejik ve coğrafi avantajların büyük fırsatlar yaratabileceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. Rahmi M. Koç, Koç Topluluğu olarak memleket ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiklerini kaydetti.
Ömer M. Koç: “Son 5 yılda yaptığımız 16,1 milyar ABD doları tutarındaki kombine yatırım Koç Topluluğu’nun uzun dönemli stratejik bakış açısının ispâtı niteliğindedir.”
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, faaliyet raporunda yer alan değerlendirmesinde, “Değerlerin yerini çıkarların, istişâre ve iş birliğinin yerini güç ittifaklarının aldığı daha riskli, yeni bir dünya şekilleniyor. Bilhassa uluslararası işlerimizin çerçevesini çizen kurumların ve kuralların âkıbeti meçhulken, stratejilerimizi bu tarihi dönüşümü doğru yorumlayarak tâyin etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Bu yıl Koç Topluluğu’nun 100. yaşını idrâk ettiğine de değinen Ömer M. Koç, Topluluğun çok daha iyisini başarmak ve Büyük Önder Atatürk’ün Türkiye için tâyin ettiği muasır medeniyet hedefine ulaşmak için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğini vurguladı. Ömer M. Koç, “İçinden geçilen tüm belirsizliklere rağmen, son 5 yılda yaptığımız 16,1 milyar ABD doları tutarındaki kombine yatırım Koç Topluluğu’nun uzun dönemli stratejik bakış açısının ispâtı niteliğindedir” dedi.
Levent Çakıroğlu: “100. yaşımız sadece bir yıl dönümü değil, aynı zamanda Türkiye’ye ve Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımızın güçlü bir beyanı.”
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ise faaliyet raporu değerlendirmesinde küresel belirsizlik ortamını şekillendiren zorlu etkenlere rağmen yılı güçlü ve sağlıklı bilanço sonuçlarıyla kapattıklarını kaydederek, “Konsolide gelirlerimiz 64,3 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl kombine bazda 3,7 milyar ABD doları yatırım harcaması yaptık” dedi.
Rakamların ötesinde, 100. yaşlarını sadece bir yıl dönümü olarak değil, aynı zamanda Türkiye’ye ve Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıklarının güçlü bir beyanı olarak değerlendirdiklerini belirten Çakıroğlu, şöyle devam etti: “31 Mayıs 1926 tarihinde merhum Vehbi Koç tarafından Ankara’da kurulan mütevazı bir ticarethane ile temelleri atılan Koç Topluluğu bugün; 60’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor, 155’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor, 120 binden fazla çalışanı, 10 bine yakın bayisi ve yetkili servisi ile değer yaratıyor. Topluluğumuz Fortune Global 500’de yer alan tek Türk şirketi olma başarısını sürdürüyor” dedi.
Koç Holding’in yeni Yönetim Kurulu belirlendi
Koç Holding 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Rahmi M. Koç - Şeref Başkanı
Ömer M. Koç - Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Y. Koç - Başkan Vekili
Semahat S. Arsel - Üye
Caroline N. Koç - Üye
İpek Kıraç - Üye
Levent Çakıroğlu - Üye ve CEO
Peter Martyr - Bağımsız Üye
Ömer Önhon - Bağımsız Üye
Kudret Önen - Bağımsız Üye
Umran Savaş İnan - Bağımsız Üye
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
Koç Holding'in Nakkaştepe'deki merkezinde gerçekleşen 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı, kurumun gelecek stratejileri ve büyüme hedefleri açısından kritik mesajlar taşıdı. Toplantıda, Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Türkiye ekonomisinin potansiyeline ve Koç Topluluğu'nun bu potansiyele katkı sunmaya devam edeceğine olan inancını pekiştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise, küresel zorluklara rağmen Koç Topluluğu'nun son 5 yılda gerçekleştirdiği 16.1 milyar ABD dolarlık kombine yatırımın, stratejik ve uzun vadeli bakış açılarının somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Koç Topluluğu'nun 100. yaşını kutladığı bu özel dönemde, CEO Levent Çakıroğlu, Fortune Global 500 listesinde tek Türk şirketi olma başarısının yanı sıra, elde edilen 64.3 milyar ABD dolarlık konsolide gelir ve 3.7 milyar ABD dolarlık yatırım harcaması gibi güçlü finansal göstergelerin altını çizdi. Ayrıca, Çakıroğlu, topluluğun kuruluşundan bugüne Türkiye'ye ve Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığını da yineledi. Genel Kurul sonucunda, Rahmi M. Koç'un Şeref Başkanı, Ömer M. Koç'un Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç'un Başkan Vekili olduğu yeni Yönetim Kurulu üyeleri onaylanarak, Koç Holding'in gelecekteki yol haritası belirlendi.