Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Kocaeli Büyükşehir Firması Yarım Bırakan MST Üstyapı'ya 1.2 Milyon TL Ceza Kesti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOÜ Umuttepe Otopark ve Cami Yapımı projesinde çalışma yapmayan MST Üstyapı A.Ş.'ye 1 milyon 247 bin 220 TL ceza uyguladı. Firma, uyarılara rağmen işi tamamlamayarak fesih işlemiyle karşı karşıya kaldı.

Yayınlama: 20.01.2025 - 11:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOÜ Umuttepe Otopark ve Cami Yapımı projesini yarıda bırakan MST Üstyapı A.Ş.'ye ağır bir ceza kesti. Firma, projeyi ilerletme konusunda yapılan uyarılara rağmen yeterli ilerleme göstermedi ve iş yarım kaldı. Konu, fesih işlemine dönüşerek dikkat çeken bir gelişmeye evrildi.

Kocaeli Büyükşehir, KOÜ Umuttepe Kampüsü Cami ve Otopark projesini yarıda bırakan MST Üstyapı A.Ş.’ye 1 milyon 247 bin 220 TL ceza kesti

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOÜ Umuttepe Otopark ve Cami Yapımı projesinde 2024 yılı Ocak ayından bu yana çalışma gerçekleştirmeyen MST Üstyapı A.Ş.’ye 1 milyon 247 bin 220 TL ceza kesti.

PROJE DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Vatandaşların rahatı ve konforlu yaşamı için şehrin birçok noktasında projelerini hızla ilerleten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihalelere girerek projelerin yapımına başlayan firmaların proje ilerleme denetimlerini sıkı bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İzmit ilçesi KOÜ Umuttepe Otopark ve Cami Yapımı projesinde 2024 yılı Ocak ayından bu yana herhangi bir çalışma gerçekleştirmeyen MST Üstyapı A.Ş.’ye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 247 bin 220 TL ceza verildi.

UYARILARA RAĞMEN FİRMA İLERLEME SAĞLAMADI

Umuttepe Otopark ve Cami Yapım İşinde 2024 yılı Ocak ayından bu yana firmadan kaynaklı sebeplerden dolayı çalışma yapılamamıştı. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılının farklı tarihlerinde ilgiyi firmaya iş programının gerisinde kaldığı ve ekip artırımı yaparak iş ve işlemlerin hızlandırılması hususunda yazılı uyarılar yaptı. Buna rağmen firma herhangi bir çalışma yapmayarak işin yarım kalmasına neden oldu.

FESİH İŞLEMİ YAPILDI, KESİN TEMİNAT GELİR KAYDEDİLDİ

Tüm bu gelişmelerin sonucunda Umuttepe Otopark ve Cami Yapım İşi için fesih işlemlerinin yapılmasına Büyükşehir idaresi tarafından karar verildi. Yapım İşleri Genel Şartnamesinin ilgili maddesi uyarınca yüklenici firmaya 15.10.2024 tarihinde 10 gün cezalı çalışma bildirimi yapılmış ve mevzuat gereğince bu süre 25.10.2024 tarihinde tamamlanmıştı. 28.10.2024 tarihinde Daire Başkanlığı makamından fesih oluru alınarak fesih işlemleri başlatılmış ve 01.11.2024 tarihinde ise yüklenici firmaya fesih oluru bildirilmişti. Bu kapsamda 08.11.2024 tarihinde durum tespit komisyonu kurularak, yazı ile ilgililere durum tebliği yapıldı. Komisyonun kurulduğu gün, mevzuat gereği ilgili yüklenici firmanın idareye sunduğu kesin teminatı gelir olarak kaydedildi ve yüklenici firmaya 10 gün cezalı çalışma için 1 milyon 247 bin 220 TL ceza kesildi.

BAKANLIĞA BİLGİLENDİRME YAZISI GÖNDERİLDİ

08.11.2024 tarihinde kurulan durum tespit komisyonu, 11.11.2024 tarihinde tespit işlemlerini gerçekleştirmek maksadıyla görevlendirilerek tespit tutanağı hazırlanarak onaylandı. 13.11.2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yüklenici firmanın ihale yasaklısı yapılması hususunda bilgilendirme yazısı yazıldı.

İKMAL İHALESİ EN KISA SÜREDE YAPILACAK

Büyükşehir, projeyi en kısa sürede kaldığı yerden başlatmayı hedefliyor. Bu bağlamda Etüt Proje Daire Başkanlığı tarafından ikmal ihale dosyası hazırlandı. İdare, ivedi şekilde ikmal ihalesi işlemlerini başlatacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların konforlu yaşamı için önemli projeler üzerinde titizlikle çalışmaya devam ediyor. MST Üstyapı'nın Umuttepe Otopark ve Cami Yapımı projesini yarım bırakması, ciddi bir cezaya maruz kalmasına neden oldu. Belediye, projenin tamamlanması için gerekli adımları atarken, fesih işlemlerinin ardından ikmal ihalesini en kısa sürede gerçekleştirecek.

# Kocaeli Büyükşehir # MST Üstyapı # Umuttepe Otopark ve Cami Projesi
Son Haberler

FNSS’den Amfibi Harekâtlara İnsansız Çözüm: İ-ZAHA

22.08.2026 - 20:26

Nemrut’un Dev Heykellerine 5 Yıllık Koruma Kalkanı

22.08.2026 - 20:23

Denizcilik ve Savunma Teknolojileri Gölcük’te Buluştu

22.08.2026 - 20:19

Uganda'dan ATO Üyelerine Ticari İş Birliği Teklifi

22.08.2026 - 20:17

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Müzikseverlerle AKM ve CSO Ada Ankara’da Buluşacak

22.08.2026 - 13:39

Logitech’e Red Dot Design Awards’tan Dört Ödül

22.08.2026 - 12:27

Akbank’tan Ticari Kart Dünyasında Bir Yenilik

22.08.2026 - 12:25

Sütaş, Pakistan’daki Yatırımlarını Büyütmek İçin Yeni Bir Adım Atıyor

22.08.2026 - 12:21

Ordu, İlk Kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 

22.08.2026 - 11:28

Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti

22.08.2026 - 11:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel